Beşiktaş 1-1 Napoli / MAÇIN ÖZETİ

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 1-1 Napoli / MAÇIN ÖZETİ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 20:11

Şampiyonlar Ligi B Grubu maçında temsilcimiz Beşiktaş sahasında İtalyan ekibi Napoli ile 1-1 berabere kaldı. Vodafone Arena'da oynanan mücadelede temsilcimiz Beşiktaş'ın golünü 79. dakikada penaltıdan Quaresma atarken Napoli'nin golünü ise 82. dakikada Hamsik kaydetti.

Haberin Devamı

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Mark Clattenburg, Jake Collin, Simon Bennett (İngiltere)
Beşiktaş: Fabricio, Beck, Marcelo, Rhodolfo, Tosic (Dk. 23 Cenk Tosun), Hutchinson, Gökhan İnler (Dk. 66 Oğuzhan Özyakup), Quaresma, Tolgay Arslan, Adriano, Aboubakar
Napoli: Reina, Hysaj, Maksimovic, Koulibaly, Ghoulam, Allan (Dk. 81 Zielinski), Jorginho (Dk. 80 Diawara), Hamsik, Callejon, Gabbiadini (Dk. 63 Mertens), Insigne
Goller: Dk. 79 Quaresma (Penaltıdan) (Beşiktaş), Dk. 82 Hamsik (Napoli)
Sarı kartlar: Dk. 47 Gökhan İnler, Dk. 83 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk. 57 Jorginho (Napoli)

Beşiktaş 1-1 Napoli / MAÇIN ÖZETİ

MAÇTAN DAKİKALAR
11. dakikada uzun pasla ceza sahasına giren Gabbiadini'nin şutunda Fabricio gole izin vermedi. 
21. dakikada soldan Tolgay Arslan'ın soldan ortasında Aboubakar'ın ceza alanı içinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 
29. dakikada Quaresma'nın soldan yaptığı ortada Koulibaly'nin uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahası içi sol çaprazındaki Hutchinson'un önünde kaldı. Kanadalı oyuncunun müsait durumdaki vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta gitti.
79. dakikada Beşiktaş aradığı golü buldu. Napoli savunmasının eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Quaresma meşin yuvarlağı filelere göndererek Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. 
82. dakikada Hamsik'in ceza alanı dışından çektiği şutta top kaleci Fabricio'nun sağından ağlara gitti: 1-1 

Haberin Devamı

Beşiktaş 1-1 Napoli / MAÇIN ÖZETİ

TRİBÜNLERDEN ABOUBAKAR'A İLGİ
Vodafone Arena Stadı'nı hınca hınç dolduran Beşiktalı taraftarlar, Napoli karşılaşmasının başlamasını beklerken, ısınmak için stada çıkan siyah-beyazlı futbolculara moral verdi. Taraftarların, Beşiktaşlı futbolcuları tribüne çağırma sıralaması uzun süreden sonra ilk kez değişti. Siyah-beyazlı futbolcular, alışkın olunduğu üzere  tribünlerden Quaresma'nın ismini beklerken taraftarlar bu kez Aboubakarı ilk olarak tribüne çağırdı. Beşiktaşlı futbolcular kısa bir süre şaşkınlık yaşandığı görüldü. Aboubakar da tribünleri kırmayarak 'üçlük' çektirdi.

Haberin Devamı

RHODOLFO İLK 11'DE 
Siyah-beyazlı ekipte savunmanın göbeğinde şans bulan Brezilyalı futbolcu Luiz Rhodolfo, 266 gün sonra Beşiktaş formasıyla bir resmi maçta ilk 11'de görev aldı. Geçen sezon başında transfer edilen ancak Süper Lig'de 7 Şubat 2016'da Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada ağır bir sakatlık geçirerek sezonu kapatan Rhodolfo, Napoli karşısında Marcelo ile savunmanın göbeğinde oynadı. Bu sezon Gençlerbirliği ve Atiker Konyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil olan Rhodolfo, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk üç maçta yedekler arasında yer almıştı. Beşiktaş'ta son Avrupa kupası maçını geçen sezon Sporting Lizbon karşısında oynayan Luiz Rhodolfo, böylece siyah-beyazlı formayla ilk Şampiyonlar Ligi deneyimini yaşadı. 

Beşiktaş 1-1 Napoli / MAÇIN ÖZETİ

İYİLEŞEN HUTHCİNSON, KAPTAN OLARAK ÇIKTI 

Sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği maçı kadrosunda yer almayan Atiba Hutchinson, iyileşmesinin ardından Napoli mücadelesinde kaptan olarak sahaya çıktı. Hutchinson, Gökhan İnler'in yanında savunmaya destek olmaya çalıştı. Teknik direktör Güneş, son lig karşılaşmasında ilk 11'de oynattığı Gökhan Gönül'ü yedek soyundurup bu oyuncunun yerine sağ bekte Andreas Beck'e görev verdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş 1-1 Napoli / MAÇIN ÖZETİ

STAT TAMAMEN DOLDU 
Beşiktaşlı taraftarlar, grupta 5 puanla iddialı durumda olan takımlarına büyük destek verdi. Siyah-beyazlılar, Vodafone Arena tribünlerini tamamen doldururken, mücadeleyi 40 bine yakın taraftar izledi. Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi İtalya'nın bir başka takımı Juventus lehine tezahüratlarda bulundu. 

 

BAKMADAN GEÇME!