Beşiktaş 1-0 Çaykur Rizespor

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 1-0 Çaykur Rizespor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2013 18:35

Önümüzdeki hafta sezonun ilk maçında Olimpiyat Stadı'nda Trabzonspor'u ağırlayacak olan Beşiktaş, yine bu stadyumda bugün hazırlık maçında Çaykur Rizerspor'u 1-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Olimpiyat Stadı'nda yoğun rüzgar altında oynanan karşılaşmayı Murat Özcan yönetti. Tribünlerin de çok büyük ilgi göstermediği karşılaşmanın tek golü 90+1'de Pedro Franco'nun kafasından geldi. Kolombiyalı genç savunmacı Sachalke maçında da bir korner organizasyonunda ileri çıkarak golü atmıştı.

MAÇTAN KARELER
- Emre OKTAY ve Semih BAHADIR'ın objektifinden

Hakemler: Murat Özcan, Yusuf Bozdoğan, Tuncay Çalıkoğlu
Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Sivok (Dk. 46 Franco), Escude (Dk. 70 İbrahim Toraman), Ersan Gülüm (Dk. 66 Gökhan Süzen), Hutchinson, Gökhan Töre (Dk. 60 Dentinho), Fernandes, Olcay Şahan, Muhammed Demirci (Dk. 66 Necip Uysal), Almeida (Dk. 70 Mustafa Pektemek)
Çaykur Rizespor: Necati Yılmaz (Dk. 46 Pawelek), Orhan Ovacıklı, Koray Altınay, Viera, Ali Adnan, Kıvanç Karakaş (Dk. 84 Cenk Güvenç), Sylvestre (Dk. 77 Ozan Papeker), Cernat (Dk. 46 Sercan Kaya), Tevfik Köse (Dk. 46 Hurşut Meriç), Eren Albayrak (Dk. 46 Uche Kalu), Kweuke (Dk. 63 Cumali Bişi)
Gol: Dk. 90 Franco (Beşiktaş)
Sarı kart: Dk. 83 Sercan Kaya (Çaykur Rizespor)

Haberin Devamı

MAÇIN AYRINTILARI

Karşılaşmanın ilk 10 dakikası orta saha mücadelesi halinde geçti. 11. dakikada Olcay'ın ortasında topla buluşan Almeida, net pozisyonu değerlendiremedi. Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran taraf Çaykur Rizespor oldu.

22. dakikada Hutchinson'un ara pasında hareketlenen Olcay'ın vuruşu üst direkten döndü. Hutchinson'un etkili oyunuyla gol pozisyonlarına giren siyah-beyazlılar, bu fırsatları değerlendiremedi. Top kontrolünü bırakmayan Beşiktaş, buna rağmen istediği golü bulmadı ve karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısında oyuncu değişikliklerinin de etkisiyle temposu düşük ve pozisyonu az bir oyun sergilendi. Maçın son saniyelerinde kullanılan kornerde Pedro Franco kafayla topu filelere gönderdi ve maçın tek golüne imza attı.



BAKMADAN GEÇME!