Beşiktaş: 0 - Samsunspor: 1

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş: 0 - Samsunspor: 1
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2012 12:48

Fikret Orman başkanlığında İnönü Stadı'nda ilk maçına çıkan Beşiktaş, bir şok daha yaşadı. Kümede kalma savaşı veren Samsunspor, ümitlerini son haftaya taşıdı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Samsunspor'a 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmada tek golü, 70. dakikada 25 metre mesafeden Murat Yıldırım kaydetti.

MAÇTAN KARELER - Emre Oktay'ın objektifinden

Geçtiğimiz hafta Belediye ile 2-2 berabere kalan siyah-beyazlılar, son 10 maçında 4 beraberliğin yanı sıra 4'üncü kez sahadan mağlubiyetle ayrılırken, liderle arasındaki fark 20 puana yükseldi.

BEŞİKTAŞ KİMLERİN ELİNE DÜŞMÜŞ? - Orhan Can yazdı

Siyah-beyazlılar karşısında puan kaybetmesi halinde, bitime bir hafta kala küme düşmesi kesinleşecek Karadeniz ekibi ise 36 puana yükseldi ve ligde kalma şansını sürdürdü.

Küme düşecek son takım kim olacak?

Bursaspor'a 3-1 mağlup olan Medical Park Antalyaspor, 39 puanla 15'inci sırada yer alıyor. Beşiktaş'ı 1-0 yenen Samsunspor ise 36 puanla 16'ıncı sırada bulunuyor. Ankaragücü ve Manisaspor'un ardından küme düşecek 3'üncü takım, normal sezonun son haftasında belli olacak.

Haberin Devamı

Antalyaspor, gelecek hafta Fenerbahçe'yi deplasmanda mağlup etmesi veya berabere kalması halinde, ligde kalmayı başaracak. Antalyaspor, Kadıköy'den puansız ayrılırsa ise Samsunspor'un, Süper Lig mücadelesine devam etmesi için mutlaka konuk edeceği Sivasspor'u yenmesi gerekiyor.

Nitekim Karadeniz ekibinin, ikili averajda (1-0, 0-2) Antalya temsilcisine karşı üstünlüğü bulunuyor. Diğer ihtimallerde Mesut Bakkal'în talebeleri, gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de boy gösterecek.

BEŞİKTAŞ: 0 - SAMSUNSPOR: 1
Stat:
Fiyapı İnönü
Hakemler: Özgür Yankaya, Muhittin Gürses, Nihat Mızrak
Beşiktaş: Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, Ekrem, Necip, Fernandes, Veli (Dk. 80 Muhammed Demirci), Burak Kaplan (Dk. 46 Edu), Quaresma (Dk. 89 Bebe), Almeida
Samsunspor: Ertuğrul, Adem, Kemal, Akaki, Bahia, Fink, Hakan, Murat, Serdar (Dk. 80 Murat Ceylan), Uğur, Ekigho (Dk. 82 Anıl Dilaver)
Gol: Dk. 70 Murat Yıldırım (Samsunspor)
Sarı kartlar: Dk. 23 Egemen Korkmaz, Dk. 45 Quaresma, Dk. 48 Veli Kavlak (Beşiktaş), Dk. 32 Murat Yıldırım, Dk. 83 Adem Alkaşi, Dk. 90 Ertuğrul Taşkıran (Samsunspor)

MAÇIN AYRINTILARI

Mustafa maç öncesi denendi

Teknik direktör Carlos Carvalhal'in ilk 11'de yer vermeyi düşündüğü, hafif sakatlığı bulunan Mustafa Pektemek, takımdan önce sahaya çıkarak, bir süre fizyoterapist eşliğinde çalıştıysa da sakatlığının oynamasına engel olduğu anlaşılınca yerine Burak Kaplan ilk 11'de oynadı.

Haberin Devamı

Beşiktaş, liderin 20 puan gerisinde kaldı

Beşiktaş, Samsunspor mağlubiyeti ile lider Galatasaray'ın tam 20 puan gerisinde kaldı. 54 puanda kalan siyah-beyazlılar, 74 puanlı sarı-kırmızılılarla aradaki puan farkının açılmasına engel olamazken, Süper Final için de oldukça dezavantajlı bir konuma geldi.

Başkan Orman yine galibiyet göremedi

Beşiktaş'ta geçen hafta sonunda başkanlığa seçilen Fikret Orman ve yönetim kurulu yine galibiyet göremedi. Orman'ın başkan seçilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına çıkan siyah-beyazlılar, sahadan 2-2 beraberlikle ayrılırken, bugün de Samsunspor'a 1-0 yenildi.

“Fikret Orman bunların alayını sat”

Haberin Devamı

Beşiktaşlı taraftarlar, Samsunspor'a mağlup olan futbolcularını protesto etti. Taraftarlar, “Fikret Orman bunların alayını sat” diye tezahürat yaparken, maç sonunda soyunma odasına giden futbolcuları ıslıkladı.

Son 11 maçta 6. yenilgi

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de son 11 maçta 6. yenilgisini aldı. 3 maçlık galibiyet serisinin ardından 23. haftadaki Kayserispor yenilgisiyle başlayan seride siyah-beyazlılar, 6 yenilgi, 3 beraberlik, 2 de galibiyet alıp toplam 24 puan yitirdi.

Beşiktaş, 14 maç üst üste gol yiyor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de gol yeme alışkanlığını Samsunspor karşısında da sürdürdü. Siyah-beyazlılar, Samsunspor karşısında yedikleri golle, ligde üst üste 14. maçında da kalesinde gol gördü. En son ligin 19. haftasında 0-0 berabere sonuçlanan Ankaragücü maçında gol yemeyen Beşiktaş, daha sonraki 14 maçta da rakip oyuncuların gol bulmasına engel olamadı.

Haberin Devamı

Veli cezalı duruma düştü

Beşiktaş'ta karşılaşmanın 48. dakikasında sarı kart gören Veli Kavlak, cezalı duruma düştü.

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 8. sarı kartını gören Veli, gelecek hafta yapılacak Kardemir Karabükspor maçında forma giyemeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!