Beşiktaş: 0 - Sakaryaspor: 0

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş: 0 - Sakaryaspor: 0
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2006 18:02

Sergilediği kötü futbolla eleştirilen Beşiktaş, 10 kişi kalan Sakaryaspor karşısında 1 puana razı oldu.Konuk ekibin Kolombiyalı kalecisi Martinez, 2. yarıdaki kurtarışlarıyla yıldızlaştı.

29. dakikada Cangele'nin atılmasıyla 10 kişi kalan Sakaryaspor karşısında tek kale oynayan Beşiktaş, özellikle ikinci yarıda kalesinde devleşen Martinez'i geçemedi: 0-0 Bu sonuçla siyah-beyazlılar, bu sezon ligde 2. kez sahadan 1 puanla ayrıldı.

20. dakikada topa yetişmeye çalışırken hissettiği acıyla baldırını tutan Nobre, maça devam edemedi. Gözlerinin dolan Brezilyalı oyuncu, 22. dakikada yerini Gökhan Güleç'e bıraktı.

29. dakikada İbrahim Toraman'a sert giren Cangele direk kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

41. dakikada uzak mesafeden şansını deneyen Ali Tandoğan'ın sert şutunda, top az farkla auta gitti.

64. dakikada Ricardinho'nun soldan yaptığı ortaya kale önündeki Delgado dokunamadı.

72. dakikada Gökhan Güleç'in ortasına, arkada bomboş kalan kalan Bobo'nun kafa vuruşunda, kaleci Martinez köşeye giden topu kornere çeldi.

81. dakikada Ali Tandoğan'ın pasına Delgado'nun bekletmeden vuruşunda, savunma zamanında araya girdi.

90+3. dakikada Ali Tandoğan'ın ortasına Delgado'nun kafa vuruşunda Martinez muhteşem bir kurtarış yaparak gole izin vermedi. 

BEŞİKTAŞ: 0 - SAKARYASPOR: 0

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Halis Özkahya, Cemal Gemici, Erhan Sönmez
Beşiktaş: Runje, Ali Tandoğan, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Fahri (Dk. 61 İbrahim Akın), Serdar Kurtuluş, Delgado, Mehmet (Dk. 46 Ricardinho), Bobo, Nobre (Dk. 22 Gökhan Güleç)
Sakaryaspor: Martinez, Zafer Demir (Dk. 78 Rasim), Musa, Cangele, Capurro, Gökhan, Murat Erdoğan (Dk. 84 Ali Şen), Erdinç, Murat Duman, Suat, Ergin (Dk. 46 M'bayo)
Sarı kartlar: Dk. 18 Serdar Kurtuluş, Dk. 33 Mehmet, Dk. 70 Gökhan Zan, Dk. 74 İbrahim Akın (Beşiktaş), Dk. 65 Murat Erdoğan, Dk. 76 Musa, Dk. 79 Zafer, Dk. 86 Martinez (Sakaryaspor)
Kırmızı kart: Dk. 29 Cangele (Sakaryaspor)

NOTLAR

SAVUNMANIN SAĞINDA ALİ TANDOĞAN

Kart cezalısı Baki'nin yokluğunda savunmanın göbeğine İbrahim Toraman'ı çeken Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, sağ kanatta ise Ali Tandoğan'a forma verdi.

Sarı kart cezalısı Burak'ın yerine orta sahanın sağında Fahri görev yaparken, forvette Bobo-Nobre ikilisi oynadı. Hastalığı geçen Delgado da Ricardinho'nun yerine ilk 11'de sahaya çıktı.

Ankaragücü ile oynanan Turkcell Süper Lig maçında omzundan sakatlanan Koray, ligde 3 hafta sonra maç kadrosuna alındı. Yedek kulübesinde Koray'ın yanı sıra Ricardinho, Murat, Gökhan Güleç, Mustafa, İbrahim Akın ve İbrahim Kaş yer aldı.

RUNJE KRİZİ

Siyah-beyazlı taraftarlar, Sakaryaspor maçı öncesi, Tottenham Hotspur ile oynanan UEFA Kupası karşılaşmasında protesto ettikleri Hırvat kaleci lehine tezahürat yapıp tribünlere çağırdı.

Taraftarların uzun süren "Runje" tezahüratlarına, sahada ısınan Hırvat kaleci yerinden alkışla karşılık verdi. Ancak taraftarlar tezahüratlarına devam edip, ısrarla Hırvat kalecinin tribünlerin önüne gelmesini istedi. Runje gitmemekte ısrar edince, tribünlerden bir grubun "Defol git Runje" tezahüratları duyuldu.

Daha sonra kapalı tribünden sahaya giren bir taraftar, Runje'nin yanına kadar geldi ve Hırvat kaleciye sarılıp kapalı tribünün önüne kadar götürdü. Bunun ardından yeni açık tribünden de "Runje" tezahüratları yükseldi. Bu kez de yeni açık tribünden bir taraftar atlayıp, Runje'yi bu tribünün önüne getirdi. Bu tribünde bir taraftar Hırvat kaleciye çiçek verdi.

TRİBÜNLER DOLDU

Taraftarlar, Beşiktaş-Sakaryaspor maçına büyük ilgi gösterirken, tribünler doldu. Karşılaşmayı 30 bine yakın sporsever izlerken, 500 kadar Sakaryaspor taraftarı da eski açık tribündeki yerlerinden takımlarını destekledi.

BEŞİKTAŞ-SAKARYASPOR DOSTLUĞU

Karşılaşma öncesi Beşiktaş ve Sakaryasporlu taraftarlar arasında dostluk rüzgarları esti.

Yeni açık tribündeki Beşiktaşlı taraftarlar ile eski açık tribündeki Sakaryasporlular karşılıklı olarak "Siyah-Yeşil" diye tempo tuttu. Daha sonra Sakaryasporlu taraftarların "Bursa, Sakarya'ya nasıl gelecek?" tezahüratı, Beşiktaş tribünlerinden alkış aldı. İki takım taraftarları da uzun süre Bursaspor aleyhine tezahüratlarda bulundu.

Öte yandan, siyah-beyazlıların tribün lideri Alen maç öncesi orta sahaya gelip siyah-beyaz renkli bir güvercin uçurdu.

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Beşiktaş özkaynak düzeninde geçen sezon şampiyon olan takımlar, maç öncesi 10. Yıl Marşı eşliğinde statta tur attı.
Cumhuriyet Bayramı nedeniyle büyük Türk bayrağı ve Atatürk posterleri ile tur atan sporcular, taraftarlarca alkışlandı.
Taraftarlar ayrıca eski açık tribünde "Atatürk'ün emaneti, seviyoruz cumhuriyeti" yazılı pankart açtı. Beşiktaşlı futbolcular da sahaya "Yaşasın Cumhuriyet" yazılı pankartla çıktı. Siyah-beyazlı futbolcular ayrıca Atatürk'ün gözlerinin resmi bulunan tişörtlerle maçtan önce seremoniye katıldı.

Karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala kapalı tribünde üzerinde "Türkiye Cumhuriyeti" yazan dev bir bayrak açılırken, taraftarlar hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı'nı söyledi.

PAF Ligi'nde Fulya Tesisleri'nde oynanan karşılaşmada Beşiktaş, Sakaryaspor'u 3-0 mağlup etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!