Berbatov şoku! Efsane 'işsiz' kaldı

Güncelleme Tarihi:

Berbatov şoku Efsane işsiz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2015 18:43

İçinde bulunduğumuz transfer döneminde futbol kulüpleri kadrolarına yeni isimler katmak için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'de Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın fırtınalar estirdiği bu süreçte bazı futbolcular hala takım bulamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Üstelik bazıları var ki, böylesine büyük yeteneklerin takım bulamaması tam bir şok! Aralarında, Berbatov, Cassano ve Del Piero'nun da yer aldığı bu oyuncuların bazıları şöyle:

Haberin Devamı

Berbatov şoku Efsane işsiz kaldı

Alessandro Del Piero

Futbol dünyasının 'dahi' yıldızlarından Del Piero, her ne kadar 41 yaşına gelmiş olsa da futbol oynamak istiyor. Kariyerinin büyük bölümünü İtalya'da geçiren Yaşlı Kurt'un kişisel müzesinde, Dünya Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun yanı sıra 10'un üzerinde yerel kupa bulunuyor. Del Piero'yu son olarak geçtiğimiz sezon Hindistan'ın Delhi Dynamos takımında izlemiştik.

Berbatov şoku Efsane işsiz kaldı

Emmanuel Eboue

Kariyerinin en parlak dönemini Arsenal'da yaşayan 32 yaşındaki sağ bek, halen kulüp arayışlarını sürdürüyor. Galatasaray'daki son bir yılını kadro dışı olarak geçirmesi kulüp bulamamasındaki en büyük etken. Fildişi Sahilli futbolcu, 2005'te Arsenal ile Şampiyonlar Ligi finali görürken, Galatasaray macerasında da 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 de Süper Kupa kazandı.

Haberin Devamı


Berbatov şoku Efsane işsiz kaldı

Dimitar Berbatov

Stoichkov'da sonra Bulgaristan futbolunun yetiştirdiği en büyük santrfor. 34 yaşına gelen 1.89'luk dev golcüyü en son Monaco formasıyla izlemiştim. CSKA Sofya, Leverkusen, Tottenham, Manchester United ve Fulham'da da forma giyen Berbatov'un adı bir dönem Bursaspor ile de anılmıştı. Bulgaristan'da 7 kez Yılın Futbolcusu seçilen Berbatov, ManU'da iken 2 kez Premier Lig şampiyonluğu yaşadı.

Berbatov şoku Efsane işsiz kaldı

Florent Malouda

Yolu Türkiye'ye düşen futbol yıldızlarından biri olan Florent Malouda, Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra gittiği Metz'te de tutunamadı. Fransız ekibiyle 34 maça çıkmasına rağmen kendini beğendiremeyen tecrübeli sol bek, yeryüzündeki en parlak kariyerli futbolculardan biri. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun yanı sıra Fransa ve İtalya liglerinde çok sayıda kupa kazanan Malouda, Fransa Milli Takımı ile de önemli başarılara imza attı.

Haberin Devamı

Berbatov şoku Efsane işsiz kaldı

Antonio Cassano

İtalya'nın ele avuca sığmaz forvet oyuncusu, Bari'de başlayan kariyerinde daha sonra Roma, Real Madrid, Sampdoria, Milan ve Parma kulüplerinin formalarını giydi. Roma taraftarlarının hala unutamadığı Cassano, İtalya Milli Takımı'nın 2012 Avrupa Şampiyonası finaline yükselmesinde başrol oynayan isimdi. İtalya ve İspanya'da lig şampiyonlukları yaşayan Cassano, özel yaşamıyla da sık sık manşetlere çıkan bir yıldız.

Berbatov şoku Efsane işsiz kaldı

Jonas Gutierrez

Futbol dünyasının ne kadar vefasız olduğuna en güzel örnek. Kanseri yendikten sonra döndüğü Newcastle United'ı, son maçta attığı golle Premier Lig'de tutan isimdi. Bu kadar büyük bir iş başarmış olmasına rağmen İngiliz ekibi ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. Hem orta saha hem defans oynayabilen 32 yaşındaki futbolcu, bir dönem Arjantin Milli Takımı'nın da asları arasındaydı.

Haberin Devamı

Berbatov şoku Efsane işsiz kaldı

Sebastian Frey

Fransız olmasına rağmen kariyerinin 15 yılını İtalyan ekipleri Inter, Verona, Parma, Fiorentina ve Genoa'da geçirdi. 2013'de Bursaspor'a gelen Frey, burada kendini gösteremedi ve sorunlu bir ayrılık yaşadı. Özellikle Parma'daki döneminde adından söz ettiren 35 yaşındaki Frey, Fransa Milli Takımı'nda ise fazla forma giyemedi. Bunun en büyük sebebi ise, Fabian Barthez'in en iyi dönemine denk gelmesiydi.

Berbatov şoku Efsane işsiz kaldı

Khalid Boulahrouz

Bir dönem 3 büyüklerin transfer gözdesiydi. Bütün çabalara rağmen Türkiye'ye gelmedi. 2004-2012 yılları arasında Hollanda Milli Takımı forması da giyen 33 yaşındaki savunmacı, 2001'de başlayan profesyonel kariyerinde Waalwijk, Hamburg, Chelsea, Sevilla, Stuttgart, Sporting Lizbon, Brondby ve Feyenoord'da oynadı. Boulahrouz, çalkantılarla dolu özel yaşamıyla da yıllarca manşetleri süslemişti.

Haberin Devamı

Berbatov şoku Efsane işsiz kaldı

Ron Vlaar

Bu listedeki en sürpriz isim. Sürpriz diyoruz zira, transfer sezonu açılır açılmaz Vlaar'ın Avrupa'nın büyük kulüplerinden birine gitmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Hollanda Milli Takımı'ndaki performansıyla göz dolduran Vlaar, henüz 30 yaşında olmasına rağmen aylardır kendisine takım arıyor. AZ Alkmaar ve Feyenoord'dan sonra Aston Villa formasıyla izlediğimiz Vlaar, bir ara 3 büyüklerin de listesindeydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!