Beni gönderemezsin İsmail!

Güncelleme Tarihi:

Beni gönderemezsin İsmail
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2010 00:00

İbrahim Üzülmez, 23 yıldır Beşiktaş muhabiri olmama gönderme yapıp espriyi patlattı: “23 senede solbekte kimler geldi geçti. Ama ben 40 yaşıma kadar burada kalacağım.”

Haberin Devamı

BUGÜN sokağa inip Beşiktaş taraftarlarına, “En sevdiğin futbolcu hangisi?” diye sorsanız, hemen hepsinden aynı cevabını alırsınız: “İbrahim Üzülmez.”
Bu cevap da boşuna değildir hani... Beşiktaş’taki hırs, azim ve forma aşkı kelimelerinin karşılığı İbrahim Üzülmez’dir. Tecrübeli kaptan aynı zamanda cesurdur da... Yeri geldiğinde taşı gediğine koyar. Kimseden sözünü sakınmaz. Ne varsa içindekini döker. İşte o Üzülmez, geçtiğimiz günlerde sohbet ederken benim 23 yıldır Beşiktaş muhabiri olmama gönderme yapıp espriyi patlattı:
“İsmail, herkesi gönderdin ama beni göndermeyeceksin! 23 senede Beşiktaş solbekinden kimler geldi kimler geçti, hiçbiri dayanamadı. Ama ben 40 yaşıma kadar burada kalacağım. Ya sen bırakacaksın ya ben!”
Ben de birçok kişinin aklındaki şu soruyu sordum:
“Kaptan, 36 yaşındasın ama fizik kondisyon yönünden gençlere taş çıkartıyorsun. Bu gücün sırrı nedir?”
Anında cevap verdi:
“Bu kadar güçlü olmamın sebebi de yediğim tüm gıdaların kendi köyümden olması. Yani doğal. Sabahları mutlaka kızarmış ekmek, bal, kaymak, keçi peyniri, pekmez ve bol meyve yerim. Ve hepsi de doğaldır.”

Haberin Devamı

İbrahim Üzülmez’in kahvaltı mönüsü:

- Kızarmış ekmek
- Bal
- Kaymak
- Keçi peyniri
- Pekmez
- Meyve

Kendimi çarmıha gererdim

İbrahim Üzülmez anlatıyor: “Çocukken futbola inanılmaz bir sevgim vardı. Özellikle de Beşiktaşlı Metin Tekin’in hastasıydım. Onun gibi koşayım isterdim. Metin gibi uzun bacaklı olayım diye kendimi çarmıha gererdim.”

Borcu olan herkesin yakasına yapışıyorlar

HEPİNİZİN de bildiği üzere Süleyman Seba’nın Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanlığı gururuna erişmesinin en önemli sebebi kulübün tek kuruşunun bile hesabını sormasıdır.
Siyah beyazlı kulüpte 16 yıl başkanlık yapan Seba’nın bu felsefesini, mevcut yönetimde genel sekreterlik görevini yürüten Fahrettin Curoğlu ile asbaşkan Engin Baltacı aynen uyguluyor. Her ikisi de Seba’nın yakın arkadaşı olan Curoğlu ve Baltacı, alkışlanacak icraatlara imza atıyorlar. Göreve gelir gelmez kulübün tüm hesaplarını incelemeye alan Fahrettin Curoğlu ile Engin Baltacı, Beşiktaş’a bir şekilde borçlanmış eski ve yeni yöneticilere tebligat çıkararak, “Borcunuzu ödeyin” uyarısını yapıyor. Tüm ticari sözleşmeleri ve sponsorluk anlaşmalarını dikkatli biçimde okuyup, kulübün menfaatine uymayan noktalar varsa hemen müdahale ediyorlar.

Haberin Devamı

Orhan bir yönetici yüzünden Kartal’ı bıraktı

Beşiktaş altyapısından yetişen Orhan Gülle’nin, Gaziantepspor’a transfer olduktan sadece birkaç ay sonra A Milli Takım’a seçilmesi siyah beyazlı camiada büyük yankı yarattı. Kulübün altyapı sorumlusu Sinan Vardar, geçtiğimiz günlerde futbolcuyu suçlayan bir açıklama yapıp, “Biz Orhan için Esenler Kulübü’ne yetiştiricilik bedeli olarak 70 bin liralık çek gönderdik. Fakat bir öğrendik ki Orhan Gaziantepspor ile anlaşmış; arkadaşımız çekleri geri getirdi. Biz Orhan’ı yetiştirdik ve kendisine inandık, güvendik. Ama o bizi aldattı ve kaçtı” ifadesini kullanmıştı.

Vardar’ın bu iddiasını Beşiktaş’ın eski altyapı sorumlusu Yemen Ekşioğlu’na sorduk. Bakın neler anlattı: “Orhan Gülle işini bitirecektim ama o dönem yönetim kurulunda bulunan Ahmet Akpınar, ‘Ben hallederim’ deyince aradan çekildim. Fakat Akpınar, Orhan’a kimsenin 400 bin lira yetiştiricilik parası veremeyeceğini iddia edip, o 70 bin liralık çeki son güne bıraktı. Ama bu oyuncuyu Genç milli takımlardan bu yana takip eden Tolunay Kafkas o 400 bin lirayı verdirip Orhan’ı transfer etti. Yani, Orhan kaçmadı, Beşiktaş’tan kaçırtıldı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!