Beline, diline hakim ol

Güncelleme Tarihi:

Beline, diline hakim ol
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cep Herkülümüz, 13 yıl aradan sonra gittiği Asenovgrad'da Bulgar Halter Milli Takımı ve eski hocası ile idmana çıktı. ‘‘Katil’’ lakaplı Abadjiev, HÜRRİYET'e, ‘‘Naim'i, 4. kez çok rahat bir şekilde olimpiyat şampiyonu yapacağım’’ dedi...

HÜRRİYET yanındaydı

Olimpiyat şampiyonumuz Naim Süleymanoğlu, 13 yıl sonra yetiştiği Asenovgrad Halter Salonu'nda Ivan Abadjiev yönetiminde Bulgaristan Halter Milli Takımı ile idmana çıktı. Yıllar sonra gerçekleşen bu ilk idmanda Naim'in yanında sadece HÜRRİYET vardı. Naim, yıllar önce kaçtığı ülkede çıktığı ilk idmanı nasıl geçti, hangi duygular içindeydi. Antrenörü Abadjiev ve Bulgar Milli Takımı'ndaki eski arkadaşları onun için neler söyledi.

Gözdağı verdi

Cep Herkülümüz, kendisini yetiştiren Ivan Abadjiev'den Sydney reçetesi ile Türk Halter Milli Takımı'nın antrenman programını almak ve idmana çıkmak için Türkiye'deki antrenörü Enver Türkileri ile gittiği Bulgaristan'ın Asenovgrad Spor Salonu'nda iki yıl aradan sonra döndüğü podyumda olimpiyatta kendisine rakip olacak iki Bulgar halterciye de gözdağı verdi. Yıllarca çalıştığı podyumda önce ısınma ardından da bindirme kilolarını kaldırdı.

180'i kaldırayım mı?

Naim, ısınma kaldırışlarından sonra, Abadjiev'e ‘‘Gospodin Abadjiev, şimdi 180 kiloyu sırtlayıp, şu senin Bulgar haltercileri şaşırtayım mı?’’ deyince, Abadjiev, ‘‘Kendini zorlama. Burada herkes seni iyi tanıyor’’ karşılığını verirken, antrenmanı izleyen bir Türk asıllı Bulgar, ‘‘Naim abi 180 kiloyu kaldır da şu Bulgarların moralini bir bozuver’’ esprisini yaptı.

Gençleştiriyor

Abadjiev, yıllar sonra Bulgaristan'da yapılan bu ilk idmanda çok heyecanlanmıştı. Tecrübeli hoca, ‘‘Naim'le çalışmak beni gençleştiriyor. İnanın, şu anda kalbim kafesinden çıkacak gibi küt küt atıyor. Şu anda dünyanın en mutlu insanıyım. Naim'i dördüncü kez çok rahat şampiyon yapacağım’’ dedi. Bulgar halterciler de Naim'i hayranlıkla izlerken, ‘‘Ondan çok şeyler öğreneceğiz. Dünyanın en büyüğü o’’ dediler.

Bulgar'dan altın öğütler

Abadjiev, Naim'e 3'er aylık çalışma programı verirken, bir dizi de yasaklama getirdi. ‘‘Ben Bulgaristan'daki gibi Naim'in her dakika yanında olsam ona nefes aldırmazdım. Ama onun Ankara ve İstanbul'daki renkli gece yaşantıları beni korkutuyor’’ dedi ve Sydney reçetesini de eline tutuşturuverdi: ‘‘Öncelikle beline ve ağzına sahip olacaksın. Olimpiyata kadar içkiden ve kadından uzak dur. Gündüz değil, gece uyu. Eve ve kampa kapan. Arabayla fazla dolaşma. Arkadaşların 11 saat, sana 8 saat antrenman yeterli olacak.’’

İŞTE ABADJİEV'İN NAİM'E REÇETESİ

TARİHİ ÇALIŞMA Şampiyonumuz, ısınma kaldırışlarını yaparken, Bulgar Milli Takımı'nın sporcuları da bu tarihi çalışmayı hayranlıkla izlediler.

* Ağzına içki koyma

* Kadınlardan uzak dur

* Arabayla fazla dolaşma

* İstanbulgecelerine kapılma

* Belini sağlam tut

* 23.00'de yat, 08.00'de kalk

* Eve ve kampa kapan

* 8 saat düzenli çalış



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!