Bekle beni Rüştü ağabey

Güncelleme Tarihi:

Bekle beni Rüştü ağabey
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2003 01:59

Fenerbahçe’nin genç kalecisi, ‘‘Bu yıl benim için dönüm noktası olacak. Hedefim önce A Milli Takım, sonra da Real Madrid, M.United veya B.Münih’ diye konuştu.

O'nu tanıyanlar anlatıyor... Kartalspor altyapısındayken Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın açık tribününde demirbaş gibiydi...

Bütün hayali Rüştü Rençber gibi bir kaleci olmaktı...

Yani, Rüştü onun idolüydü...

Gün geldi, Kartalspor'da A takıma yükseldi, genç milli takımın formasını giydi, ardından da Ümit Milli Takımın değişmezlerinden oldu...

Sanki kaderleri aynıydı... Rüştü'yü örnek alıyor ve onun yürüdüğü yolda hedeflerine adım adım koşuyordu...

Gün geldi, Fenerbahçe'ye transfer oldu...

Henüz 20 yaşındaydı ve karşısında dünyanın en iyi kalecilerinden birisi vardı... Sabırlı ve umutluydu...

Önce Werner Lorant, ardından Oğuz Çetin, son olarak da Tamer Güney ile çalıştı... Ama beklediği şansı bir türlü yakalayamadı... Buna karşılık Ümit milli takımında bankoydu...

Bu isim Volkan Demirel...

Rüştü Rençber, Barcelona ile anlaşınca bütün gözler ona çevrildi...

Yeni teknik direktör Christoph Daum, yeni bir kadro oluştururken yabancı hakkını kaleciden yana kullanmak istemiyor. Alman çalıştırıcı önümüzdeki yıl Rüştü'den boşalan yeri Ümit Milli takımın maç kasetlerinden izlediği genç Volkan'a teslim etmeyi ciddi ciddi düşünüyor.

Biz de Volkan'ı bulduk ve ‘‘Bu yükü kaldırabilecek misin?’’ diye sorduk...

Bakın neler söyledi...

Ben buraya onun için geldim. Kendime güveniyorum, başarılı olacağıma da inanıyorum... Bunu da iddia ederek söylüyorum, gelecek kalecinin hiç şansı yok... Fenerbahçe'de uzun yıllar oynayacağım. Bir gün ben de Rüştü abi gibi Avrupa'nın en iyi takımlarından birine gideceğim... Ama bunun için çok çalışmam gerekiyor.

Ben futbol aşığıyım. Futbolla yatıp, futbolla kalkıyorum. Bu yıl benim için dönüm noktası olacak. Önce F.Bahçe'de kendimi göstereceğim, ardından A Milli takıma yükseleceğim. Rüştü abi Türk kalecileri için bir şanstır. Onun Barcelona'da başarılı olacağına inanıyorum. Ben de bir gün M.United, Real Madrid, Milan veya B.Münih gibi takımda neden oynamayayım.

Geçtiğimiz yıl taraftarımızı çok üzdük. Bunu en çok da bizler yaşadık. Ama artık yeni bir sayfa açılıyor. Yeni yılda yeni hedeflere koşacağız. Şükrü Saraçoğlu Stadı artık zaferler yaşayacak. Özlenen şampiyonluğa mutlaka ulaşacağız. Bunu taraftarımızın desteğiyle başaracağız.

Tuncay ve Kemal ile Milli takımdan çok yakın arkadaşız. Aramıza yeni katılacak arkadaşlarla el ele vererek hedefe koşacağız. Fenerbahçe'nin yarınları artık garanti altında. Bu sezon çıkışı başlatacağız, önümüzdeki yıllarda Avrupa'da da ses getireceğiz. Artık efsane geri dönecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!