Begoviç'ten engelli çocuklar için anlamlı davranış

Güncelleme Tarihi:

Begoviçten engelli çocuklar için anlamlı davranış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 13:57

Bosna Hersek A Milli Takımı ve İngiltere'nin Premier Lig takımı Stoke City'de kalecilik yapan Boşnak asıllı Asmir Begoviç, engelli çocukların yarıştığı Bosna Hersek Özel Olimpiyatları ile işbirliği protokolü imzaladı.

Başkent Saraybosna'daki Myedenica - Engelli Çocuklar Eğitim Merkezi'inde yapılan imza törenine, "Bosna Hersek Özel Olimpiyatları eliçisi" unvanını da taşıyan Begoviç'in yanı sıra, Bosna Hersek Özel Olimpiyatlar Başkanı Enver Çosiçkiç ve Yönetim Kurulu Başkanı Kada Deliç Selimoviç katıldı.

"Bosna Hersek Özel Olimpiyatları elçisi" olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Begoviç, "Ben sporu ve çocuklarla çalışmayı çok seviyorum. Buradaki engelli çocukların durumunu herkese anlatmaya çalışacağım. Gerçekten bu çocuklara ne lazımsa, yardım etmek istiyorum. Aynı zamanda, Bosna Hersek'te ve tüm dünyada engelli çocukların hayatları daha iyi olsun istiyorum" diye konuştu.

Asmir Begoviç ile işbirliği protokolü imzalanmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Çosiçkiç ise, Begoviç'in "yüksek ahlaki değerleri" olan bir insan olduğunu söyledi.

Çosiçkiç, "Eminiz ki Asmir Begoviç, bugün imzaladağımız protokolün yükümlülüklerini yerine getirecek ve bu şekilde Bosna Hersek Özel Olimpiyatları'nı en iyi şekilde tanıtacak. Bizim amacımız, spor ve diğer aktiviteler yoluyla, engelli çocukların toplumun normal üyeleri olmasına yardımcı olmaktır" dedi. Konuşmaların ardından, Begoviç ile Çosiçkiç işbirliği protokolü imzaladı.

Tecrübeli kaleci daha sonra, Myedenica - Engelli Çocukları Eğitim Merkezi'nde kalan çocuklarla bir araya geldi. Begoviç'in, merkezin spor salonunda engelli çocukların penaltı vuruşlarını kurtarmaya çalışması sırasında, salonda mutlu anlar yaşandı.

Özel Olimpiyatlar
Özel Olimpiyatlar, 1960 yılında Kenedy-Shriver Vakfı tarafından kuruldu. Merkezi ABD'nin Washington eyaletinde bulunan vakıf, 1988 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından tanındı ve Özel Olimpiyatlar adı altında faaliyetine devam etti. Dünya çapından yaklaşık 160 ülkeyi bir araya getiren Uluslararası Özel Olimpiyatlar Organizasyonu'nun girişimiyle, 1997 yılında Bosna Hersek Özel Olimpiyatlar kuruldu. Bosna Hersek Özel Olimpiyatlar kurulduğundan bu yana çeşitli sporlarda yarışmalar düzenliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!