Bedensel engellilerden 11 ayda 114 madalya

Güncelleme Tarihi:

Bedensel engellilerden 11 ayda 114 madalya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 10:57

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, 11 ayda 114 madalya kazandıklarını ve bunun bir rekor olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, 11 ayda 114 madalya kazandıklarını ve bunun bir rekor olduğunu bildirdi.

Şerefhan, yazılı açıklamasında, sporcularının uluslararası müsabakalar, dünya ve Avrupa şampiyonalarında 11 ayda 114 madalya kazandığını belirterek, "Bunların içinde Avrupa ve dünyada altın madalyalar da var. Bu bir rekor" ifadelerini kullandı.

Sportif başarının yanı sıra 11 ayda 3,3 milyon lira ayni ve nakdi destekte bulunarak idari bir başarıya da imza attıklarını anlatan Şerefhan, açıklamasına şöyle devam etti:

"Spor Genel Müdürlüğünün paralimpik branşlarda lokomotif federasyonuyuz. 2016 Rio Paralimpik Oyunları hedeflerimiz doğrultusunda, gelecek yıldan itibaren branşlarımızda yapılacak bütün puanlı müsabakalara katılmamız gerekiyor. Bütçemiz daha da artmalı, aksi takdirde 2016 Rio sıralamasında başka ülke sporcuları bizim sporcularımızın önüne geçebilir."

Sponsor sayısını artırmayı hedeflediklerini ve bu konuyla ilgili görüşmelerinin devam ettiğini vurgulayan Şerefhan, Garanti Bankası'ndan sonra süpriz isimlerin kendilerine destek olabileceğini belirtti.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'na 12 branşta katılmayı istediklerini kaydeden Şerefhan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu branşların içinde bugüne kadar katılmadığımız boccia ve yelken
branşlarını da dahil etmeyi hedefliyoruz. Hem sponsorluk hem de başarı anlamında
çok başarılı bir yıl geçirdik. Yerimizde saymayacağız, bu ülke bize bir görev verdiyse, her türlü zorluğa rağmen elimizden geldiğince çalışıp üretmeye devam edeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!