Beckanbauer'li, Schumacher'li açılış

Güncelleme Tarihi:

Beckanbauerli, Schumacherli açılış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2007 15:05

Antalya'nın Belek bölgesinde Kaya Grubu tarafından yaptırılan Kaya Eagles Golf Club'ın açılışına spor dünyasının ünlü isimleri Frank Beckanbauer, Toni Schumacher ve F1'in eski pilotlarından Mika Hakinen'de katıldı.

Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Kaya, yeni yapılan Kaya Eagles Golf Club'ın dünyaca ünlü The Eagles Charity Golf Club ile yapılan 5 yıllık anlaşma ile hayata geçirildiğini bildirdi. Kaya Grubu'na bağlı 8 otel bulunduğunu belirten Burhanettin Kaya, spor, sinema, televizyon, radyo ve ekonomi alanlarında dünya çapında 90'dan fazla ünlü üyesi bulunan The Eagles Charity Golf Club'ün, Avrupa'nın en prestijli golf kulübü olduğunu söyledi. Kaya, “Bu kulüp şimdi Belek'te Kaya Eagles Golf Club ile işbirliği yapıyor. 18 delikli golf sahamız 650 dönümlük alana kuruldu” dedi.

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise açılışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ağaoğlu, Türkiye'de 11 golf sahası bulunduğuna değinerek, “Bizimle uğraşanlara rağmen golf saha sayımızı 100'e çıkaracağız. Golf saha sayısı ortalaması Avrupa ülkelerinde 350 civarında” diye konuştu.

Ağaoğlu, Almanya'da milli maç olmasına rağmen Franz Beckenbauer'in Antalya'daki golf kulübünün açılış törenine katıldığına işaret ederek, şunları söyledi:
"Biz Türkiye'de golf sporunu yerden yere vuruyoruz. Antalya'da 8 golf sahası var ama sanki 8 nükleer santral varmış gibi tepki gösteriliyor. Belek'te çekilen fotoğraflar montaj. Burası orman değil. Ağaçlık alan. Bazıları burada 15 milyon ağaç olduğunu söylüyor. Buraya nasıl 15 milyon ağaç sığdırıyorlar anlamıyorum. Belek dünyada 2007 yılının en iyi golf destinasyonu seçildi. Buna rağmen içimizdeki İspanyollar bunu engellemeye çalışıyorlar."

KİMLER KATILDI

Kaya Eagles Golf Club'ın açılışına Almanya'nın unutulmaz futbol adamı ve Bayern Münih Takımının Başkanı Frank Beckenbauer'in yanı sıra, Alman Futbol Milli Takımının ve Fenerbahçe'nin eski kalecisi Toni Schumacher ve F1'in unutulmaz pilotlarından Mika Hakkinen katıldı.

Ünlü sporcular açılışta sahadaki ilk vuruşları yaptılar. Beckenbauer, Antalya'da yaşayan herkesi kıskandığını, Antalya'nın güzel bir yerde yaşama olanağı buldukları için şanslı olduğunu, Antalya'daki golf sahalarının ise mükemmel olduğunu belirtti.

Toni Schumacher ise bir soru üzerine Şampiyonlar Ligi maçlarının çok zorlu geçtiğini, Fenerbahçe'nin işinin kolay olmayacağını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!