Bayrak Neslihan'a emanet

Güncelleme Tarihi:

Bayrak Neslihana emanet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2012 13:59

Bayrak için tekvandocular Bahri Tanrıkulu, güreşçiler Nazmi Avluca'nın kulisini yaptı. IOC dini mesaj için Neslihan Darnel'i istedi..

Haberin Devamı

Türkiye, Londra'ya gitmeye hazırlanırken, beklenmedik bir konuda kriz çıktı. Bayrağımızı taşıyacak sporcu için federasyonlar kulislerini sürdürürken, olimpiyatlara ilk kez katılacak Filenin Sultanları'ndan Neslihan Darnel ismi bir adım öne çıktı.

Güreşçiler, Olimpiyat üçüncüsü, Nazmi Avluca, Tekvandocular ise Olimpiyat ikincisi, Bahri Tanrıkulu için girişimlerde bulundu. Ancak Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC), kadın sporcuların bayrakları taşımasından yana tavır koyduğu öğrenildi.

KARAR TEŞKİLATIN
Amacın kadın sporcuların olimpiyata katılımını artıracağı inancı olduğu savunuldu. IOC'nin müslüman ülkelerden sadece Suudi Arabistan'ın olimpiyata kadın sporcu göndermediğini, özellikle müslüman ülkelerde kadın sporcuların bayrağı taşımasının anlamlı olacağını aktardı. Bu yüzden Türk bayrağını Neslihan'ın taşıması ağırlık kazandı. Yine de son kararı spor teşkilatı verecek.

Haberin Devamı

Nur Tatar diyette!
Londra Olimpiyatları'na katılacak milli tekvandocumuz Nur Tatar, katalog için objektif karşısına geçti. Yarıştığı kiloyu kaybetmemek için sıkı diyet yapmak zorunda olan Tatar, günlük bin 500 kaloriyi geçmiyor. Nur Tatar, diyet yemeğiyle masada poz verdi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!