Bayern Münih'i tutabilene aşk olsun

Güncelleme Tarihi:

Bayern Münihi tutabilene aşk olsun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2013 11:22

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 15. hafta karşılaşmasında Werder Bremen'i deplasmanda 7-0 mağlup eden Bayern Münih liderliğini sürdürdü.

Haberin Devamı

Bayern Münih, deplasmanda Werder Bremen'i Daniel van Buyten, Franck Ribery (2), Mario Mandzukic, Thomas Müller ve Mario Götze'nin golleriyle 7-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ilk golünü de Werder Bremenli Assani Lukimya-Mulongoti kendi kalesini attı. Puanını 41'e çıkaran Bayern Münih, liderliğini sürdürdü. Ligde yenilmezlik serisini 40'a çıkaran ve rekorunu daha da geliştiren Bavyera ekibi, deplasmanda da bu seriyi 26'ya çıkararak 1985-1987 yıllarına ait kendi rekorunu egale etti. Bayern Münih'in yıldız oyuncusu Franck Ribery de çıktığı son 42 maçta sahadan mağlup ayrılmadı.

Werder Bremen ise 16 puanda kalarak 14. sıraya geriledi. Bayer Leverkusen, ikincilik mücadelesinde Borussia Dortmund'u 1-0 mağlup etti. Puanını 37'e yükselten Leverkusen, ikinci sıradaki yerini korudu ve takipçisi Borussia Dortmund ile puan farkını da 6'ya çıkardı. Dortmund temsilcisi 31 puan ve averajla 3. sırada yer aldı, aynı puana sahip Borussia Mönchengladbach ise 4. sırada bulunuyor.

Hertha Berlin, deplasmanda Eintracht Braunschweig takımını Ramos ve Tolga Ciğerci'nin golleriyle 2-0 mağlup etti. Bu sezon başkent ekibine transfer olan Ciğerci, Hertha Berlin formasıyla Bundesliga'daki ilk golünü attı. Nürnberg sahasında Mainz 05 ile 1-1 berabere kaldı. Bu sezonki karşılaşmalarda 9 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Nürnberg ekibi, Bundesliga tarihinde sezon başlangıcından sonra yapılan 15 maçta galibiyet alamayan ilk takım oldu. Ligde 11 puanla 16. sırada yer alan Freiburg'un ardından 9 puanla 17. sırada bulunan Nürnberg de düşme hattında bulunuyor.

Ligin 18. ve son sırasında Einracht Braunschweig takımı yer alıyor. Gol krallığı yarışında 11 golle Borussia Dortmundlu Robert Lewandowski ilk sırada bulunuyor. Bu oyuncuyu 9'ar golle Bayer Leverkusen'den Stefan Kiessling, Bayer Münih'ten Mario Mandzukic ve VfB Stuttgart'tan Vedad Ibisevic takip ediyor.

Toplu sonuçlar ve puan durumu şöyle:
Nürnberg - Mainz 05: 1-1
Borussia Mönchengladbach - Schalke 04: 2-1
VfB Stuttgart - Hannover 96: 4-2
Werder Bremen - Bayern Münih: 0-7
Hamburg - Augsburg: 0-1
Eintracht Frankfurt - Hoffenheim: 1-2
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen: 0-1
Freiburg - VfL Wolfsburg: 0-3
Eintracht Braunschweig - Hertha Berlin: 0-2

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!