Bayan Boks Milli Takımı bu akşam dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Bayan Boks Milli Takımı bu akşam dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2007 17:19

Uluslararası 9. Witch Kupası Bayanlar Boks Turnuvası Macaristan'ın Peç kentinde bugün sona erdi.

18 ülkeden yaklaşık 120 boksörün katıldığı turnuvada, bayan boks milli takımı 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak, Rusya ve Macaristan'ın ardından üçüncülüğü elde etti.

Turnuvada 52 kiloda Ayşe Taş, Fransız rakibi Saliha Ouchen'i 20-7 yenerek altın madalya kazanırken, 70 kiloda Nurcan Çarkçı ile 86 kiloda Şemsi Yaralı gümüş, 60 kiloda Gülsüm Tatar ise bronz madalyanın sahibi oldular.
Milli Takım Antrenörü Selahattin Başaran, turnuvanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yeni genç boksörün ilk kez uluslararası bir turnuvada müsabaka yaptığını, hedeflerinin 14-22 Ekim tarihlerinde Danimarka'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası olduğunu söyledi.

Başaran, bu tarihe kadar Türkiye'de iki kamp dönemi geçireceklerini, çok iyi hazırlanarak Avrupa Şampiyonası'nda en az 4 final oynamak istediklerini açıkladı.

MİLLİLER TARİHİ ESERLERİ GEZDİ

Milli takım kafilesi bugün Budapeşte'de bulunan tarihi eserleri gezdi. Budin'de yer alan Gül Baba Türbesi'ni ziyaret eden bayan boksörler, burada dua ederek hatıra fotoğrafı çektirirken, Osmanlı İmparatorluğu için büyük önem taşıyan Budin Kalesi'ni de ziyaret ettiler.

Milli takımın, bugün Türkiye'ye döneceği bildirildi.

EABA BAŞKAN YARDIMCISI CSOTONYİ, DOĞANELİ'YE SAHİP ÇIKTI

Avrupa Amatör Boks Birliği (EABA) başkan yardımcısı ve aynı zamanda Macaristan Boks Federasyonu Başkanı olan Sandor Csotonyi, Dünya Boks Birliği'nin (AIBA) genel sekreterlik görevinden aldığı Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli'ne büyük haksızlık yapıldığını söyledi.

Doğaneli'nin Dünya Boks Birliği'ndeki genel sekreterlik görevine yeniden gelememesi halinde Türk boksu için büyük kayıp olacağını iafde eden Csotonyi, Doğeneli'ye komplo yapıldığına yürekten inandığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!