Batıya uyamadık

Güncelleme Tarihi:

Batıya uyamadık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2007 00:00

FC Seoul’ün başına geçecek olan Şenol Güneş, "Batıdaki futbol anlayışına uyum sağlayamadık. Ülke olarak o sıkıntımız var. Batıda ticari boyut üst seviyeye ulaştı" dedi.

FC Seoul Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, antrenörlüğe başladığı ilk günkü heyecanla Güney Kore’ye gideceğini söylerken çarpıcı açıklamalar yaptı.

Güneş, Uzakdoğu’nun kendisi için yeni bir dönem olacağını belirterek, "Batıdaki futbol anlayışına uyum sağlayamadık. Maalesef ülke olarak bu sıkıntımız var. Batıda ticari boyut üst seviyeye ulaştı. Güney Kore’de ise futbola ve başarıya açlar. Güzel futbol izlemek istiyorlar. Benim işim de bunu sağlamak. Futbol dışında da kazanacağımız şeyler olabilir. Türkiye’nin ürünlerini satabiliriz, turizmi kullanabiliriz" dedi. Trabzonspor’un geldiği noktanın üzüntü verici olduğuna değinen Güneş şöyle konuştu:

Ağzımı açsam sokağa çıkamazlar

"Teknik heyet ve yönetime incitmeden yön vermek lazım. Taraftar, çizgisini kaybetti. Trabzonspor’un ilk 5’e gireceğini düşünüyorum. Öyle yanlışlar yapıldı. O hatalar olmasaydı takım ilk 5’te olurdu. Sen, ben kavgaları yoğunlaştı. Çözüm tarafına geldi mi bir araya gelmeyi düşünmüyoruz. Her şey sadece bugünkü yönetime bırakılmamalı. Trabzonspor’un anayasası ortaya çıkartılmalı. Bugünkü antrenör Trabzonspor’u kurtaramaz. Çünkü tek başına bir şey yapamaz. Ben de olsam yapamam. UEFA kriterlerine uymamak Türkiye’nin sorunudur. Eski patron zihniyetiyle kulüpler yönetiliyor. Kurumsallaşmayla yönetilse sorun olmaz. Bir antrenör alınıp daha sonra suçlanılmamalı."

Güneş
kendisine yönelik söylemlerle ilgili de "Sokakta kadınlar gibi dedikodu yapıyorlar. Derdi olan varsa benimle konuşmalı. Herkes benimle ilgili konuşuyor. Ağzımı açsam sokağa çıkamazlar" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!