Batistuta futbolu bırakıyor

Güncelleme Tarihi:

Batistuta futbolu bırakıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

İtalya Ligi'nde Roma takımının Arjantin'li golcüsü Gabriel Batistuta (Batigol), iki yıl içinde futbol kariyerini noktalayacağını tekrarladı. Daha önce 2003 yılında Roma ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından yeşil sahalara veda edeceğini açıklayan Batistuta, "Kariyerimi Roma'da noktalayacağım. Kendimi futbolu bırakmaya hazırlıyorum. Daha önce 30 yaşını geçtikten sonra bu işi bırakmanın gerektiğini düşünüyordum. Baktım fiziksel ve psikolojik olarak bunu sürdürebileceğim devam dedim. Sözleşmem bittiğinde de 34 yaşında olacağım ve futbolu bırakacağım'' dedi. 1991'de İtalya'ya gelen ve 9 yıl formasını giydiği Fiorentina'dan teknik direktörlüğe Fatih Terim gelmeden önce ayrılan Batistuta, bu sezon şu ana kadar attığı 10 gol ile Ukraynalı golcü Andriy Shevchenko'nun bir gol eksikle arkasında bulunuyor.

1991 yılında Fiorantina'ya transfer olduğu eski kulübü Boca Juniers taraftarlarının geri döneceği beklentisiyle ilgili olarak da golcü oyuncu, "Futbol kariyerimi Roma'da bitireceğimden emin olabilirler" dedi. Arjantine dönmeyi düşündüğünğ belirten Batistuta, "Arjantin futbolundaki şiddet üzerinde durulması gereken bir problem. Televizyondaki bu tür görüntülere rastladığımda korkuyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Arjantin Ligi'nde oynanan Racing Club-Independiente derbi karşılaşmasında çıkan olaylarda 17 yaşındaki bir taraftar hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!