Başpehlivanlık Ali Gürbüz'ün

Güncelleme Tarihi:

Başpehlivanlık Ali Gürbüzün
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2011 10:14

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl üçüncüsü düzenlenen SekaPark Altın Kemer Yağlı Güreşlerinde rakibi Güngör Ekin'i yenen Ali Gürbüz Başpehlivanlığı kazandı.

Sekapark alanında, Eski Olimpiyat Şampiyonlarından Gazanfer Bilgi adına düzenlenen 3. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'ndeki Başpehlivanlık mücadelesinde Ali Gürbüz ile Güngör Ekin karşılaştı.

Rakibini yenen Gürbüz Başpehlivan olurken, Gürbüz'e altın kemerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak verdi.

Seka Park'taki güreşlerde alınan sonuçlar şöyle:
“Başaltı'da 1. Kaan Kaya, 2. İbrahim Varol, 3. Ayhan Suzan, Büyük Orta'da 1. Orhan Okullu, 2. Mustafa Yenisancak, 3. Fatih Koyuncu, Küçük Orta Büyük Boy'da 1. Ekrem Akın, Küçük Orta Küçük Boy'da 1. Hasan Borucu, Deste
Büyük'de 1. Ahmet Ercan, Deste Orta Boy'da 1. Mustafa Batu, Deste Küçük Boy'da
1. Mehmet Öz, Teşvik 1'de 1. Ali İzzet Çavdar, Teşvik 2'de 1. Samet Özdemir, Minik 1'de 1. Uğur Abey, Minik 2'de 1. Muhammet Engin, Tozkoparan'da 1. Şevket Can, Ayak'da 1. Mustafa İğde oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreşten Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Akif Karaosmanoğlu, yaptığı açıklamada, 3. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin bu yıl eski olimpiyat şampiyonlarından Gazanfer Bilge adına düzenlendiğini söyledi.

Geçen yıllara oranla bu yıl yapılan güreşlere hem sporcuların hem de vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Karaosmanoğlu, “2. Altın Kemer yağlı güreşlerine yaklaşık 600 sporcu katılmıştı. Bu seneki müsabakalara yaklaşık 900 güreşçi geldi. Vatandaşların da yoğun ilgisi var. Sabah saatlerinden bu yana müsabaklar için alanda bekleyenler var” dedi.

Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne hazırlanan güreşçilerin kendilerini denemesi için iyi bir tecrübe olacağına inandığını ifade eden Karaosmanoğlu, “Eğer Kırkpınar Yağlı Güreşleri bir olimpiyat ise Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri bir dünya şampiyonasıdır. Sekapark'ta derece yapan çoğu sporcu Kırkpınar'da da derece yapıyor. Bu güreşlerde altın kemere sahip olmak için 3 yıl beklemeye de gerek yok, Başpehlivan'lığa kazanan kişi, altın kemere hemen sahip olabiliyor” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!