Başpehlivan Yeşilyeşil

Güncelleme Tarihi:

Başpehlivan Yeşilyeşil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 00:00

648’inci Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde başpehlivanlığı, finalde rakibini altın puanla yenen Antalyalı Mehmet Yeşilyeşil kazandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, düzenlenen törenle 23 yaşındaki 2009 Kırkpınar başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşil’e altın kemerini taktı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da izlediği başpehlivanlık müsabakasında rakibine yenilen Recep Kara, 3 yıl art arda kazanma şansını kaybederek altın kemerin daimi sahibi olamamanın üzüntüsüyle çayıra kapanarak uzun süre ağladı.
Kırkpınar’da yapılan ağalık açık artırmasını, 250 bin TL vererek kazanan Seyfettin Selim, 2010 yılı Kırkpınar Ağası oldu.

KEMERİ CUMHURBAŞKANI GÜL TAKTI

648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kategorilerinde birinci olan pehlivanlar belli oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başpehlivan olan Mehmet Yeşilyeşil'in altın kemerini taktı.

Sarayiçi Er Meydanı'nda 13 kategoride yapılan güreşlerde kategorilerinde birinci olan ve en centilmen ile teknik güreşçi seçilenler şöyle:

Başpehlivan: Mehmet Yeşilyeşil
Başaltı: Ali Gürgör Ekin
Büyük Orta: Ahmet Selbest
Küçük orta büyük boy: İsmail Balaban
Küçük orta küçük boy: Rıfat Poyraz
Deste büyük boy: İbrahim Gökhan Gökalp
Deste orta boy: Ali Topal
Deste küçük boy: Hasan Borucu
Tozkoparan: Mustafa Batu
Teşvik: Yılmaz Borucu
Minik-1: Tufan Güzel
Minik-2: Ufuk Yanık
Minik-3: Osman Günbaşar
En centilmen: Gökhan Vurcanlı
En teknik: Sedat Çelik

Güreşçilerin ödül ve madalyalarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!