Başkonsolos'tan futbol diplomasisi dersi

Güncelleme Tarihi:

Başkonsolostan futbol diplomasisi dersi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2010 16:05

Beşiktaş ile Avusturya'nın Rapid Wien kulübü arasında dün İstanbul'da oynanan UEFA Avrupa Ligi karşılaşması bir formalite maçı niteliği taşıyordu. Zira Beşiktaş bu mücadele öncesi bir üst tura çıkmayı garantilemiş, Rapid Wien de gruptaki iddiasını yitirmişti. Ancak "Önemli olan maç değil ilişkiler" diyen Avusturya'nın İstanbul Başkonsolosu Paul Jenewein, futbol diplomasisine de iyi bir örnek verdi.

Haberin Devamı

Jenewein, UEFA Avrupa Ligi'nde dün akşam oynanan Beşiktaş - Rapid Wien karşılaşması öncesinde Yeniköy'deki konsolosluk binasında her iki takım yöneticileri için bir davet verdi. Bu resepsiyon, bir futbol maçı vesilesiyle Avusturya Başkonsolosluğu tarafından verilen ilk davet olma özelliği taşıyor.

Cengiz ÖZBEK
hurriyet.com.tr

Buradaki görevine Eylül 2009'da başlayan Başkonsolos Jenewein, kendisinin İstanbul'da bulunduğu süre içerisinde daha önce bir başka Avusturya takımı Sturm Graz'ın Galatasaray maçı için Türkiye'ye geldiğini söyledi. Ancak Jenewein, Ekim 2009'daki bu maçın oynandığı dönem Türkiye'de çok yeni olduğu için böyle bir resepsiyon veremediğini belirtti.

Ama Jenewein bu kez fırsatı kaçırmadı ve ağırladığı her iki kulüp yöneticilerini sıcak bir atmosferde bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Dün akşam oynanan mücadelenin bir formalite maçı olduğunu ifade eden Avusturya Başkonsolosu, "Önemli olan maç değil ilişkiler" dedi.

Jenewein, "Bugün burada sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. İnanıyorum ki her iki takımın da aralarında oluşan bu dostluk ilelebet devam edecektir" ifadesini kullandı.

"SOFYA'DA YÜZÜMÜZE BAKILMADI"
Resepsiyona katılan Rapid Wien kulübü yetkilileri de böyle bir davete katılmaktan memnuniyetlerini dile getirdiler. Hatta, Rapid'li yöneticilerin, CSKA Sofya maçı için gittikleri Bulgaristan'da, Avusturya Büyükelçiliği tarafından böyle bir karşılama yapılmadığı için de şikayetlerini ifade ettiklerini öğrendik.

Resepsiyonda, Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Fahrettin Curoğlu, Jenewein'e isminin yazılı olduğu forma, Engin Baltacı da kartal heykeli hediye etti.

Rapid Wien Başkanı Rudolf Edlinger ise Başkonsolos'a Avusturya kulübünün renklerini temsil eden bir kravat hediye etti. Beşiktaş yöneticisi Ahmet Akpınar da davete katılamayan Büyükelçi Heide-Maria Gürer'e iletilmek üzere isminin yazılı olduğu formayı Başkonsolos Jenewein'e takdim etti.

Fahrettin Curoğlu, Başkonsolos Paul Jenewein'e isminin yazılı olduğu forma, Engin Baltacı da kartal heykeli hediye etti.

Haberin Devamı

Davete Beşiktaş Kulübü adına katılan diğer isimler ise Asbaşkan Engin Baltacı, Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, Hukuk İşlerinden Sorumlu Üye Ahmet Akpınar ve Genel Müdür Murat Ülgen oldu.

Rapid Wien Kulübü yöneticilerinden Gerhard Höckner de, Beşiktaş'ın kendilerinden hem futbolcu kalitesi bakımından hem de maddi açıdan daha güçlü bir takım olduğunu, ama önemli olanın sahaya çıkıp mücadele etmek olduğunu söyledi.

DÜREN'DEN SAKATLIK MÜJDESİ
Davette, aynı zamanda Beşiktaş Kulübü'nün Sağlık Kurulu Başkanı olan Düren, Ekonet editörü arkadaşım Yüksel Göçmez'e Beşiktaşlı taraftarlar için bir de müjde verdi. Düren, bu sezon sakatlıklardan başı çok ağrıyan Beşiktaş'ta Bobo dahil tedavisi süren tüm oyuncuların 3 Ocak itibarıyla Türkiye'de olacağını söyledi. Düren, "Bu tarihe kadar tüm sakatlar iyileşecek" dedi.

Haberin Devamı

SİYAH-BEYAZ DAVETTE FENERBAHÇE ROZETİ
Resepsiyona katılan en renkli davetlilerden biri de Türk işadamı Namık Demircioğlu'ydu. Başkonsolos Jenewein'in aile dostu olan Demircioğlu, davete Fenerbahçe rozetiyle katıldı. Avusturya Lisesi mezunu olan ve yüksek öğrenimini de Avusturya'da yapan Demircioğlu, diğer davetlilere, "Beşiktaş Kulübü onuruna verilen bir resepsiyondayım ama Fenerbahçeliliğimden de ödün vermem" mesajı gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!