Basketbolda Türkiye Kupası kuralar çekildi

Güncelleme Tarihi:

Basketbolda Türkiye Kupası kuralar çekildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2007 15:38

BASKETBOL Erkekler Türkiye Kupası 1'inci tur eleme müsabakalarının kuraları bugün İzmir'de çekildi.

Haberin Devamı

Anemon Otel'de yapılan kura çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileriyle kulüp temsilcileri katıldı. Statüye göre dörder takımın yer aldığı 4 grupta oynanacak 1'inci tur elemeleri sonunda gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar, Final 8 karşılaşmalarına katılmaya hak kazanacak. Türkiye Kupası maçları Yozgat, Uşak, Ordu ve Çanakkale'de oynanacak. Yozgat (A Grubu) ve Ordu'daki (C Grubu) müsabakaları 1-3 Ekim, Uşak (B Grubu) ile Çanakkale'deki (D Grubu) karşılaşmalar ise 4-6 Ekim'de oynanacak.

Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, geçen sezon Tadım Türkiye Kupası adıyla oynanan organizasyon için sponsor arayışının sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

“Tadım, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'ne isim sponsoru oldu. Bayanlar Ligi'ndeki maçların naklen yayınlanması için önümüzdeki hafta ihale de yapılacak. Türkiye Kupası'nda ise basketbolu Anadolu'ya yayma projemizin parçası olarak, daha önce gitmediğimiz illeri tercih ettik. Efes Pilsen'in NBA takımlarından Minnesotta Timberwolves'la oynayacağı maçlar nedeniyle, (A) ve (C) gruplarında maçlar 1-3 Ekim'de yapılacak.“
Gruplar şöyle oluştu:

Haberin Devamı

(A) GRUBU

1. Alpella
2. CASA TED Kolejliler
3. Fenerbahçe Ülker
4. Antalya BŞB

(B) GRUBU

1. Kepez Bld.
2. Türk Telekom
3. Banvit
4. Mutlu Akü Selçuk

(C) GRUBU

1. Pınar KSK
2. TTNet Beykoz
3. Efes Pilsen
4. Darüşşafaka

(D) GRUBU

1. Beşiktaş C.Turka
2. Oyak Renault
3. Mersin BŞB
4. G.Saray Cafe Crown



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!