Basketbolda coştuk

Güncelleme Tarihi:

Basketbolda coştuk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avrupa kupalarında 9 takımla temsil edilen Türkiye, genel başarı sıralamasında üçüncü sırada. Kulüplerimizin galibiyetleri ülkemizi Avrupa Ligi'nde ikinci, Koraç Kupası'nda üçüncü, Saporta Kupası'nda ise dördüncü sıraya oturttu...

Basketbolda erkekler Avrupa Ligi, Saporta Kupası ve Koraç Kupası'nda ilk yarı maçları sonunda, bu kupalarda toplam 9 takımla temsil edilen Türkiye, genel başarı sıralamasında 3. durumda yer aldı. 12 ülke takımlarının şu ana dek oynadıkları maçlar baz alınarak yapılan değerlendirmede, Türkiye, kulüpler sıralamasında, 36 maçta 26 galibiyet, 10 yenilgi ve 72.2'lik başarı yüzdesine sahip. Sıralamada, 37 maçta 30 galibiyet, 7 yenilgi ve 81.1'lik başarı yüzdesiyle Yunanistan 1., İspanya da 27 galibiyet, 10 yenilgi ve 73'lük başarı yüzdesiyle 2. sırada.

Türkiye, kulüpler düzeyinde ilk yarıda en büyük başarıyı Avrupa Ligi'nde elde etti. Lige, Yunanistan, İtalya, İspanya ve Rusya ile birlikte 3 takımla katılan Türkiye, 15 maçta 11 galibiyet, 4 yenilgi ve 73.3'lük başarı yüzdesiyle ikinci durumda. İlk sıra yüzde 80'lik başarıyla Yunanistan'ın. Üçüncülüğü ise yüzde 60'la İspanya, Litvanya ve Slovenya paylaşıyor. 2 takımımızın bulunduğu Saporta Kupası'nda Türkiye 10 maçta 7 galibiyet, 3 yenilgi ve 70'lik galibiyet yüzdesiyle, İtalya, Almanya, Yugoslavya ve İsrail ile birlikte 4. sırada. Yunanistan ve İspanya yüzde 90, Fransa da 80'lik galibiyet yüzdesine sahip. Koraç Kupası'ndaki 4 ekibimizin, 11 maçta 8 galibiyet, 3 yenilgi ve 72.8'lik galibiyet yüzdesiyle Türkiye 3. sırada. İlk sırada bulunan Yunanistan'ın ise İspanya ile birlikte 75'lik başarı yüzdesi var.

Bravo İbrahim

İtalya'nın Süper Basket Dergisi, F.Bahçeli İbrahim Kutluay'ı, Avrupa Ligi'nde Varese maçındaki oyunu ve 34 sayısıyla ‘‘Haftanın en değerli oyuncusu’’ seçti. Ülkersporlu Anderson ‘‘Kara tahta cezalısı’’ olarak değerlendirildi. Ligler değerlendirmesinde Karşıyaka haftanın takımı, Murat Didin de Avrupa'da ‘‘Haftanın Coach'ı’’ seçildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!