Başkentliler "kılıç sallıyor"

Güncelleme Tarihi:

Başkentliler kılıç sallıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 11:47

Ankara'daki özel bir spor akademisinde katılımcılar kılıç eşliğinde spor yaparak stres atıyor.

Haberin Devamı

Başkentte faaliyet gösteren Kuzgun Akademi, kursiyerlerine kılıçlarla ilgili verdiği çeşitli eğitimlerle farklı bir spor keyfi yaşatıyor.
Kılıç eşliğinde gerçekleştirdikleri spor faaliyetlerini  değerlendiren spor eğitmeni İlker Karagülle, insanlara farklı bir spor aktivitesi yaptırarak kılıcı sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kılıçla ilgili çalışmalara 2006 yılında başladıklarını belirten Karagülle, “Tarihte geçmiş dönemlerde kullanılan kılıçların hangi zamanlarda, nasıl ve nerede kullanıldığına dair çalışmalar yapıp öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Uygulamada ise bu kılıçların nasıl kullanıldığını, ağırlıklarından, savaş esnasındaki kullanım yöntemlerine kadar yaptığımız çalışmaları gösteriyoruz. Herkes burada kılıçla sporun keyfini bir arada yaşıyor” dedi.

Kılıcın insanoğlu için çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Karagülle, “Tarihte bir çok insanın kılıçla neler yapabildiğini biliyoruz. Kılıç, hem Türk hem de Avrupa tarihinde önemli bir yer teşkil ediyor. Böyle önemli ve tarihi bir sanatı insanlara spor şeklinde yaptırarak öğretmeyi

kendimize ilke edindik. Tüm bedenin aktif olarak kullanıldığı kas gelişiminin en iyi şekilde ve geniş ölçüde öne çıkarıldığı eğitimimizde üyelerimize sevdikleri bir hobiyi ve sporu iç içe yapma şansını veriyoruz. Burada verilen eğitimle birlikte üyelerimiz zihin-beden koordinasyonu, hızlı düşünme, çabuk karar verme, kararlılık, kendine güven, kontrollü denge ve strateji geliştirme gibi olgularını geliştiriyor” diye konuştu.

KILIÇLA SPOR ARASINDAKİ İLİŞKİ

Spor eğitmeni İlker Karagülle, tahta kılıçlarla yaptıkları karşılaşmalarda sporun temeli olan rekabet ve kazanma arzusunu üyelerinde görebildiklerini belirtti.

Kılıç sporları çalışmalarının henüz yeni olduğu için fazla tanınmadığını kaydeden Karagülle, “Tarihi filmlerde, kitaplarda kılıçlarla ilgili bölümler ve sahneler çok kullanıldığı için bu çalışmaya yoğun bir talep olacağını düşünüyoruz. İnsanlar bu çalışmalara ilgi gösteriyor, ama kılıcın tam olarak ne olduğunu bilmedikleri için biraz uzakta kalıyor. Bizler de tam bu noktada insanlara spor yapma keyfini yaşatarak, kılıcı sevdirmeyi amaçlıyoruz. İnsanların kılıcı da alternatif bir spor olarak görmelerini istiyoruz.Çalışmalarımızda tüm bedeni aktif olarak kullanarak, çeşitli kaslarımızın harekete geçmesini sağlıyoruz” ifadesinde bulundu.

“Yaptığımız çalışmalar sonucunda üyelerimiz farklı kılıç kullanma türlerinin kullanımında uzmanlaşıyor” diyen Karagülle, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu alanda öğrencilerimiz Kısa Kılıç (Antik Roma Dönemi saldırı kılıcı), Uzun Kılıç (Orta Çağ Avrupa'sının temel kılıcı), Melez Kılıç (Orta Çağ'da Avrupalıların kullandığı temel savunma kılıcı), Rapier'de (15 yy. sonrasında Yeni Çağ'da kullanılan batırıcı ağırlıklı saldırı ve savunma kılıcı) temel eğitimler alıyor. Bu çalışmalar sonucunda üyelerimiz karşılaşmalar yaparak öğrendiklerini sergiliyorlar. Karşılaşmalarda sporun bütün güzel yönlerini hepimiz görebiliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!