Başkanlık hediyesi

Güncelleme Tarihi:

Başkanlık hediyesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2009 00:00

Turkcell Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe sahasında Konyaspor'u 4-2 mağlup etti.

Haberin Devamı

Turkcell Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe sahasında Konyaspor'u 4-2 mağlup etti. Fenrbahçe'ye galibiyeti getiren goller 14 ve 17'de Güiza, 38'de Uğur Boral ve 40'da Roberto Carlos atarken konuk ekibin gollerini 75'de Kratochvil 92'de Poljac kaydetti.

MAÇIN CANLI ANLATIMIÂ

Carlos ilk serbest vuruÅŸ golünü attıÂ

MAÇTAN DAKÄ°KALAR Â

Ve son dakika golü.... Konyaspor Poljak'la bir gol buldu.. Maç da 4-2 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sonuçlandı..
Maçta 2 dakikalık uzatma oynanacak..
Dakika 87: Deniz, Roberto Carlos'un pasıyla daldı. Bomboş durumda vurdu. Top yandan avuta çıktı..
Dakika 85: Roberto Carlos soldan ortaladı. Semih kale önünden dokunamadı..
Dakika 83: Gökhan Gönül rakibine yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü. Aynı dakikada Vederson oyuna girdi, Uğur Boral çıktı..
Dakika 82: Alex soldan korner atışı kullandı.. Deniz ceza sahası dışında topu önünde buldu. Vurdu. Ancak meşin yuvarlak yandan dışarı gitti..
Dakika 79: Fenerbahçe çok organize geldi.. Roberto Carlos soldan içeri kaçan Uğur'u gördü.. Uğur kaleci Oğuzhan'la karşı karşıyaydı.. Vuruşunda top kalecide kaldı..
Dakika 75: Fenerbahçe'de oyuncu değişikliği..Semih girdi, Deivid kenara geldi..
Dakika 74: Ayman ceza sahası içinde Gökhan tarafından düşürüldü.. Aylardır penaltı vermemekle ünlenen Yunus Yıldırım bu kez penaltı noktasını gösterdi.. Atışı Kratochvil kullandı: 4-1..
Gollllllllllllllllllllll... Kratochvil....
Penaltı.. Konyaspor penaltı kullanacak..
Alex'in kullandığı serbest vuruş direğin üzerinden dışarı çıktı..
Dakika 70: Alex sağ çaprazdan cceza alanına girerken Ayman tarafından engellendi..
Dakika 67: Fenerbahçe'de Deniz oyunda, Emre Belözoğlu kenara geliyor..
Dakika 65: Konya inanılmaz bir gol kaçırdı, Volkan inanılmaz şekilde golü önledi. Fenerbahçe ceza sahasına gelen ortaya Veysel vurdu. Top Volkan'dan döndü.. Veysel bir kez daha vurdu. Volkan tehlikeyi yine önledi.
Dakika 64: Konya'da 3'üncü ve son oyuncu değişikliği.. Fahri'nin yerine Mustafa Er sahada..
Konya'da da Mustafa Er oyuna girmeye hazırlanıyor..
Fenerbahçe'de az sonra oyuna Semih girecek..
Dakika 60: Güiza inanılmaz bir gol kaçırdı. Soldan tek başına ve bomboş durumda ceza alanına giren İspanyol oyuncu topu kalecinin üzerinden aşırdı. Ancak meşin yuvarlak direği yalayarak dışarı gitti.
Aynı dakika içinde ikinci atak. Bu kez Güiza kaleci ile karşıya. Ancak Oğuzhan tehlikeyi yatarak önledi..
Dakika 58: Bu kez Emre kaleyi yokladı. Altıpas üzerinden vurduğu şut yandan dışarı çıktı..
Dakika 55: Fenerbahçe bir kez daha gole çok yaklaştı.. Uğur soldan ortaladı. Alex kale önünden kafayı vurdu. Top az farkla avuta çıktı..
Dakika 52: Konyaspor'da ikinci oyuncu değişikliği.. Poljac oyuna girerken Bülent yedek kulübesinin yolunu tutuyor..
İkinci yarıda karşılaşma daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçiyor. Ancak Konyalı oyuncularının morallerinin bozuk olduğunu da söylemek gerekir..
Bu arada Galatasaray'ın Beşiktaş önünde beraberlik golünü attığının haberi Kadıköy'de büyük coşkuya neden oldu.. Tribünler ''Beşiktaş şampiyon olamazsın'' diye inliyor..
Ve maçta ikinci yarı başladı..
Ancak Yunus Yıldırım yine diğer maçların başlama vuruşlarını bekliyor.
Karşılaşmada ikinci yarı başlamak üzere..
Ve ilk yarı sona erdi.. Fenerbahçe Güiza'dan gelen 2, Uğur ve Roberto Carlos'un golleriyle ilk yarıyı Konya önünde 4-0 önde kapadı..
Maçta ilk yarıda oynanmayan süre 1 dakika olarak gösterildi..
Dakika 44: Fenerbahçe 5'inci gole çok yaklaştı.. Güiza sağdan ortaladı. Alex kale önünden vurdu. Top kale yerine dışarı gitti..
Dakika 42: Bu kez Konya gole çok yaklaştı.. Serhat ceza sahası üzerinde çok sert vurdu. Volkan köşeye giden topu son anda kornere tokatladı..
Dakika 39: Fenerbahçe 3'üncü golün sevincini yaşarken 4'ü de buldu.. Roberto Carlos yaklaşık 30 metreden serbest atış kullandı.. Kaleci Oğuzhan köşeye giden topu seyretti: 4-0..
Gooolllllllllllllllllll.. Bu kez Roberto Carlos...
Dakika 37: Konya bastırırken golü kalesinde gördü. Alex kendi onsekizi üzerinden Uğur'a bir pas çıkardı. Uğur orta sahada kendi yarı alanından aldığı topla bomboş ilerledi. Kaleci Oğuzhan'ın üzerinden meşin yuvarlağı aşırdı: 3-0. 
Goooolllllllllllllllllllllllllll UÄŸur Boral....
Dakika 35: Konya'da oyuncu değişikliği.. Kaue oyunda, İsmail Güldüren kulübeye gidiyor..
Dakika 34: Fenerbahçe yine çok tehlikeli bir şekilde geldi.. Roberto Carlos ortaladı. Konya defansı topu yine kornere atı..
Konya'da erken bir oyuncu deÄŸiÅŸikliÄŸi olacak. Kaue kenarda bekliyor..
Dakika 31: Alex önünde kalan topa çok sert vurdu.. Ancak kaleci Oğuzhan bu kez tehlikeyi kornerle önlemeyi başardı..
Karşılaşmada 30 dakika geride kaldı.. Fenerbahçe Güiza'nın attığı gollerle Konyaspor önünde 2-0 önde..
Maçta şu aralar Fenerbahçeli futbolcuların ve taraftarların hakem Yunus Yıldırım'a bir tepkisi var..
Dakika 26: Konyalı Fahri  yaklaşık 35 metreden bir serbest atış kullandı.. Kaleci Volkan zor bir pozisyonda topu kornere gönderdi. Kornerden sonuç çıkmadı..
Bu arada golden hemen sonra gelişen bir Konya atağında kaleci Volkan'ın topu elle önlemesi ceza sahası dışı tartışmaları yarattı.. Yardımcı hakemine uyan Yunus Yıldırım oyunu devam ettirdi.. Eğer yardımcı hakem ''Volkan topa elleriyle ceza sahası dışında müdahele etti'' deseydi, Fenerbahçeli kaleci kırmızı kart görecekti.
Güiza attığı iki golle ligde 10 gole ulaştı ve yine 10 golü bulunan Alex'i yakaladı..
Dakika 17: Fenerbahçe farkı bir anda 2'ye çıkardı.. Güiza orta sahada topla buluştu. Döndü. Yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu. Top kaleci Oğuzhan'ın bacaklarının arasından ağlara gitti..
Gooollllllllllllllllllll. Yine Güiza....
Dakika 14: Ve Fenerbahçe golle buluştu.. Ali Bilgin sağ kanattan kaçtı ve içeri ortaladı. Alex kafayla Güiza'nın önüne indirdi. İspanyol oyuncu bomboş durumda topla buluştu ve meşin yuvarlağı kaleci Oğuzhan'ın yanından ağlara gönderdi..
Gooooooooooooolllllllll.. Güiza...
Korneri Fahri kullandı. Kratochvil'in vuruşu avuka gitti..
Dakika 12: Konyaspor Serhat'la tehlikeli bir atak gerçekleştirdi. Top kornere çıktı..
Dakika 9: Fenerbahçe ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi.. Emre'nin uzun pasında Konya defansı ofsayt gerekçesiyle durdu. Güiza aradan fırladı. Ancak İspanyol oyuncu topa yetişemedi..
Maç oldukça düşük bir tempoda başladı.. Konyaspor ilk dakikaları sahasında geçirmeyi tercih ederken, Fenerbahçe rakip alana yerleşmeye çalışıyor..
İkinci bir not olarak da Fenerbahçe'de bugün bir kez daha başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım'ın tribüne girişinde büyük alkış aldığını da iletelim.. Karşılaşmayı izleyenler arasında Genelkurmay eski başkanı Yaşar Büyükanıt da bulunuyor..
Bu arada hakem Yunus Yıldırım'ın diğer kritik maçların başlama saatini beklemek amacıyla düdüğünü 4 dakika gecikmeyle çaldığını söyleyelim..
Karşılaşma başladı..
UEFA Kupası finali nedeniyle yenilenen zemin bu akşamki maç öncesinde de oldukça uygun gözüküyor..
Fenerbahçe bu sezon Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda son resmi maçına çıkıyor.. Bilindiği gibi bu statta 4 gün önce Shakhtar Donetsk ile Werder Bremen arasında UEFA Kupası finali oynanmış, Ukrayna ekibi kupanın sahibi olmuştu..
Karşılaşmanın başlamasına yaklaşık 15 dakika var ve tribünlerde büyük boşluklar göze çarpıyor..
Bu maça çıkmadan önce Fenerbahçe ligde 55 puanla 4'üncü, Konyaspor ise 35 puanla 16'ncı sırada..
 Bu arada maçın başlamasına 45 dakika var ve Fenerbahçeli taraftarların karşılaşmaya ilgi gösterdiği söylenemez..
Saat 20.00'de başlayacak maçın hakemi Yunus Yıldırım..
Bu nedenle bu akşamki karşılaşma konuk Konyaspor açısından büyük önem taşıyor.. Yeşil-Beyazlı ekip Fenerbahçe maçından puan çıkartamazsa kümede kalma yolunda umudunu azaltacak..
Bilindiği gibi Fenerbahçe geçen hafta Antalya deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönerken, Konyaspor evinde Eskişehir'e 2-1 yenilerek kendini ateşe atmıştı..
Süper Lig'de Fenerbahçe ile alt sıralardan kurtulmayı hedefleyen Konyaspor, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek..
Tüm futbolseverlere iyi akşamlar...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!