Başkanlardan son uyarı

Güncelleme Tarihi:

Başkanlardan son uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 1997 00:00

Haberin Devamı

F.Bahçe Başkanı Ali Şen ile Beşiktaş Başkanı Süleyman Seba, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı'nın duruma el koymasını istediler ve federasyonun bugün yapacağı toplantıda sağduyulu bir karar almasını talep ettiler...

Çifte standart

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Süleyman Seba, dün yaptıkları toplantıda BİMAŞ kanalları ile anlaşmalı olduklarını bir kez daha tekrarladılar. Maçlarının şifresiz ve açık kanallardan yayınlanacağını söyleyen iki başkan, federasyonun karşılaşmaların başlama saatlerini 16.00'ya alarak çifte standart uyguladığını da söylediler. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın bu çifte standart uygulaması karşısında sessiz kalamayacağını belirten iki başkan, federasyonu da uyardılar.

Tarihi karar

Futbol Federasyonu'nun bugün yapacağı toplantıda tarihi ve büyük bir sorumluluk taşıyan karar alacağını söyleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, bu soruna Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı'nın el koyması gerektiğini söyledi. Federasyon üyelerinin Fenerbahçe'nin haklarını hiçe sayan bir karar alması durumunda sessiz kalamayacaklarını vurgulayan Şen, ‘‘Biz kulüplerin kişilerin ceplerine bağlı olmaktan kurtulmasını istiyoruz. Bu bağ federasyon üyelerinin cebi olmasın'' dedi.

Tazminat davası

Gerekirse tazminat davaları açacaklarını söyleyen Şen, ‘‘Biz ürünümüze daha çok para veren bir kuruluş ile anlaştık. Maçlarımızın açık kanaldan yayınlanmasını istiyoruz. Daha az para veren bedavacılara cevabı mahkeme verdi'' dedi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Süleyman Seba da maçlarının BİMAŞ kanallarından yayınlanması için anlaşma yaptıklarını ve bu anlaşmanın şartlarının yerine gelmesinin gerektiğini vurguladı. Seba maçların 16.00'da başlatılmasına da büyük tepki gösterdi.

Bu uygulamanın iyi niyet taşımadığını ifade eden Seba ile Şen, ‘‘Federasyon üyeleri tüm bunları gözönüne alarak çok sağlıklı bir karar vermek durumundadırlar. Bizim ürünümüzü niçin istediğimiz firmaya satmamıza izin vermiyorlar. Halkın önünde kimse duramaz. Biz halkın istediğini yaptık. Şimdi herkes bunu gözönüne almalıdır. Futbol Federasyonu'nun yayın hakkını pazarlamaya hakkı yok. Biz buna rıza göstermedik ve havuza girmedik. CİNE 5'in maçlarımızı yayınlaması mümkün değil’’ dediler.

Bu arada her iki kulübün taraftarları da faks ve telefonlarla başkanlara destek vererek bu uygulamayı protesto ettiler. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, bu sorunun çözülmesi için de şu öneriyi getirdi: ‘‘İstanbul'da oynanan maçları BİMAŞ kanalları yayınlasın. Deplasman karşılaşmaları ise CİNE 5'ten yayınlansın. Böylece sorun tatlıya bağlansın ve Türk futbolu bu kaostan kurtulsun.’’ Taraftarlar ayrıca maçların saat 16.00'da başlaması uygulamasının da yanlış olduğunu ve açık kanaldan yayınlanması gerektiğini ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!