Başkanın kralı

Güncelleme Tarihi:

Başkanın kralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2003 01:45

İkinci başkan, ‘‘Başkanımız Serdar Bilgili, ekibi iyi toplayıp büyük işlere imza attı. Büyük bir kulübün nasıl yönetileceğini herkese gösterdi. Beşiktaş'ta sonsuza dek sürecek bir sistem kurduk’’ dedi.

Beşiktaş, 100. yılında şampiyon olurken, bu sene de bu hedefe en yakın aday. Süleyman Seba gibi bir başkanın ardından koltuğa oturan Serdar Bilgili, zorlukları aştı, 4 yıl sonunda herkesin gıpta ile baktığı, ders olarak ele aldığı bir kulüp yaptı Beşiktaş'ı. Şimdi gözler 26 Ocak'ta yapılacak kongreye çevrildi. Muhalefet çalışmalarını yaparken, ikinci başkan Hüsnü Güreli, kongre öncesi sessizliğini bozdu ve ‘‘Başkanın kralı bizde’’ diyerek belki de rakiplerine gözdağı verdi.

Güreli, 2004 yılında seçilmeleri halinde büyük hedeflere doğru koşacaklarını açıklarken şunları söyledi: ‘‘Dünya takımları arasında yerimizi hem idari hem de ekonomik yönden alacağız. Gece gündüz Beşiktaş'ın menfaatleri doğrultusunda çalışıyoruz. Beşiktaşkolik oldum. Beşiktaş'ta sonsuza dek sürecek bir sistem kurduk.’’

İşte yaptıklarımız

Güreli
, görevde bulundukları sürede yapılanları şöyle açıkladı:

1. İdari organizasyonla tüm tesisleri ISO 9001 kalite belgesi olan Türkiye'nin tek kulübü olduk.

2. Halka arz olayını gerçekleştirdik. Türkiye'de futbol şubesiyle borsaya çıkma cesaretini gösteren tek kulübüz.

3. Ekonomik krizde 50 milyon dolar borcu, 15-20 milyon dolara indirdik.

4. 2000 yılında 25 milyon dolar olan yıllık geliri, 45 milyon dolara çıkarttık.

5. İnönü Stadı'na 4 yıl içinde 5 milyon dolarlık yatırım yaptık. 2000 başında 1.5 milyon dolar olan yıllık bilet hasılatını 10 milyon dolara çıkardık.

6. Futbol takımımıza önemli genç oyuncular aldık. 7.5 milyon dolar ilave para harcadık. Santrfor dışında her mevkisinde ilk onbir kalitesinde en az iki futbolcu bulunan takım hiç olmamıştı.

7. Ümraniye tesislerinin alt yapısına 3.5 milyon dolar harcadık. Allah razı olsun Nevzat Demir'den.

8. Genel müdürümüz Gökhan Sarı ve ekibi ile en çağdaş modern Türk şirketlerine paralel bir yönetim şekli getirdik.

9. İlki gerçekleştirerek idari yapılanmayı getirdik. Futbol takımına idari menajerlik sistemi oturttuk. Sinan Engin büyük şansımız.

10. Kulübü besleyecek 5 şirket kurarak, yılda 5-10 milyon dolar gelir akıtacak holdingleşme modelini yarattık.

11. Akatlar Spor Kompleksi'ni belediyeden aldık. Burayı çeşitli aktiviteler için 2 milyon dolara yeniden restore ediyoruz.

Beşiktaş için kenetlendik

12.
Vergimizi kuruşu kuruşuna ödüyoruz. Son üç ayda 5 trilyon ödedik. Başka açıklamak isteyen varsa açıklasın.

Güreli sözlerini şöyle tamamladı: ‘‘Bu saydıklarımın yanı sıra daha yapacaklarımız var. Beşiktaş'ı daha ileriye götürmük için kenetlendik. Başkanımız Serdar Bilgili ekibi iyi toplayıp büyük işlere imza attı. Büyük bir kulübü nasıl yöneteceğini herkese gösterdi.’’ İsmail ER

GÜRELİ'DEN İNCİLER

Seba çok zeki

Beşiktaş'ta Onursal Başkanımız Süleyman Seba'nın yanında yetiştim. 10 yıldır Beşiktaş'tayım. Türkiye'nin üst düzey 500 patronuyla çalıştım ama sayın Süleyman Seba kadar özverili, akıllı, zeki bir insan görmedim.

5 kuruş incelenir

9 kişilik ekibimizle kulübün 5 kuruşunu bile kontrol altında tutuyoruz. Her hafta hesaplarımız icra kurulu tarafından rapor edilerek önümüze gelir inceleriz.

Alt yapıda devrim yapıldı

Beşiktaş alt yapısı geçmiş yıllara oranla hem futbolcu üretiyor, hem de gelir getiriyor. Hüseyin Mican yönetiminde büyük başarılara imza attılar.

Demirören-Oktay

Yıldırım Demirören, Kıvanç Oktay, Muzaffer Nasıroğlu, Levent Erdoğan, Fikret Orman hepsi de değerli arkadaşlarımız. Beşiktaş'ta ayrılmak veya istifa olmaz. Bugün Beşiktaş için hizmet etmeleri gerekiyorsa koşa koşa gelirler.

Eşimin hakkı ödenmez

Sevgili eşim Asuman gece yarıları benim Beşiktaş projelerime katkıda bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!