Başkanım şampiyon olduk, baba ben geldim

Güncelleme Tarihi:

Başkanım şampiyon olduk, baba ben geldim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 20:22

Beşiktaş Başkanı önce Süleyman Seba, ardından da babası Abdülkadir Orman’a koştu. Seba’ya “Beşiktaş’ın emin ellerde”, babasına da rahat uyu artık şampiyonuz” dedi. verdiği sözünü yerine getirmişti. duasını etti... mutlu, huzurlu ve gurur doluydu.

Haberin Devamı

ANNE ben geldim, ağdaki balık;Bardaktaki su kadar umarsızım;Dizlerin duruyor mu başımı koyacak?Anne ben geldim, oğlun, hayırsızın..”Ahmet Erhan’ın, anneye hasretini anlatan o muhteşem “Oğul” şiiri bu dizelerle biter. Dün de bu şiiri anımsatacak görüntüler yaşandı. Önce Feriköy daha sonra da Edirnekapı Şehitliği Mezarlığı’nda. Şampiyon Beşiktaş’ın Başkanı Fikret Orman, önce Süleyman Seba’nın daha sonra da babası Abdülkadir Orman’ın mezarına gitti.Yıllar önce babasına verdiği sözü dile getirdi; - Baba ben geldim. Baba şampiyon olduk….

“SiZE LAYIK OLMAK iÇiN ÇALIŞTIK”

Uzun ve yorgun geçen bir gecenin ardından sabah erken saatlerde uyandı Orman. Şampiyonluğu kazanmanın ve sözünü yerine getirmenin iç huzuru ile..Hazırlandı. Ve Feriköy Mezarlığı’na ulaştı. Süleyman Seba’nın kabri başına geldi. Önce mezar taşını yıkadı, sonra da mezarı sulayıp dua etti. - Sağlığında, “Beşiktaş’ıma iyi bakın” diyerek vasiyet etmişti. Başkanıma, Süleyman Seba’ya merak etme, Beşiktaş’ın emin ellerde demeye geldim. Ve dua ettikten sonra şu sözlerle veda etti Seba’ya:- Allah’a çok şükür elimiz taşın altında kalmadı. Hem stadımız bitti, hem şampiyon olduk. Beşiktaş’ı daha iyi yerlere getirmek için, size layık olmak için var gücümüzle çalıştık, çalışacağız.

Haberin Devamı

“AiLESi VE BEŞiKTAŞ ONUN DÜNYASIYDI”

Edirnekapı Şehitliği Mezarlığı..Beşiktaş’ta divan kurulu ve 1979-80 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği yapan, Başkan Fikret Orman’ın babası Abdülkadir Orman’ın ve tüm Orman Ailesi’nin kabri...Babası, amcası ve yakın akrabaları burada yatıyor. Önce hepsine dua etti. Sonra da babasının kabri başına geldi. Gözyaşları yanaklarından akmaya başladı.- Baba ben geldim.. Baba şampiyon olduk. Verdiğim sözü tuttum. Rahat uyu baba… Beşiktaş şampiyon oldu. Gözyaşlarını sildi. Sonra bize döndü:- Baba evin direğidir. Öğütleri, sözleri hâlâ kulaklarımda. Ailesi ve Beşiktaş onun dünyasıydı. Son nefesine kadar Beşiktaş ile meşgul oldu. Ona bir söz vermiştim. Şimdi o sözümü yerine getirdim. Ve sonra gönül rahatlığıyla kabristandan ayrıldı. 

 

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ ALMAN BİLD’E TURKÇE MANŞET ATTIRDI

Almanların ünlü yayın organı, siyah beyazlıların mutlu sona ulaşmasının ardından Türkçe başlık kullandı.

GOMEZ TAŞIDI -BİLD

- ALMANLARIN ünlü medya organı, Beşiktaş’ın şampiyonluğunu Türkçe manşetle gördü ve “Beşiktaş, İstanbul. Türkiye Lig şampiyonu” başlığı verdi. “Mario Gomez, Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşıdı” yorumu da yapıldı.

ÇILGIN KUTLAMA- THE SUN

- İNGİLİZLER, Beşiktaş taraftarlarının kutlama görüntülerine internet sitesinde geniş yer verirken, 6 yıllık aranın ardından gelen şampiyonluğun sokaklarda çılgınca kutlandığına özellikle vurgu yapıldı.

EN BÜYÜK BEŞİKTAŞ - MARCA

- İSPANYOLLAR da Kara Kartal’ın şampiyonluğuna internet sitelerinde geniş yer ayırdı. Marca, ‘Türkiye’nin en büyüğü Beşiktaş. Fenerbahçe önünde ipi göğüslemeyi başardılar’ ifadelerini kullandı.

YILLAR SONRA - L’EQUİPE

Haberin Devamı

- FRANSIZLARIN popüler yayın organı, “Türkiye şampiyonu Beşiktaş” başlığıyla şampiyonluğu okuyucuları ile paylaştı ve haberlerde, “Yıllar sonra siyah beyazlılar mutlu sona ulaştı” denildi.

ŞENOL GÜNEŞ: BORCUMUZU ÖDEMEYE GELDİM

Fikret Orman’dan önce Feriköy Mezarlığı...Bir taksi mezarlığın kapısı önünde durdu. İçinden takım elbiseli bir beyefendi indi. Taksi hareket etmedi. Bir hanımefendi takside bekliyordu. Mavi takım elbiseli adam kimseye görünmemeye gayret ederek, Süleyman Seba’nın kabri başına geldi. Ellerini açtı ve dua etti. Mezarlık görevlileri merakla yüzünü tam olarak seçemedikleri adamı izliyorlardı. Dua bitti, beyefendi ayağa kalktı. İşte o anda, görevliler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Seba’nın başında sessizce dua eden ve mezarlıktan ayrılmaya çalışan isim Şenol Güneş’ti. Görevliler hemen yanına koştu:- Hayrola hocam..- Şampiyon olmadık mı? Sadece Beşiktaş’ın değil hepimizin başkanı Süleyman Seba.. Ona borcumuzu ödemeye geldim. Güneş, görevlilerin fotoğraf çektirme isteklerini kırmadı. Ve sonra da geldiği gibi sessizce ayrıldı mezarlıktan.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!