Başkan Polat'ın fermanı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Polatın fermanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2010 00:00

“Bazen yöneticiler stada alkollü geliyor ve maçı kaybetmenin stresiyle kapıda talihsiz açıklamalar yapılıyordu. Bunun önüne geçmek için protokole alkol yasağı koyduk. Sadece yetkili kişi konuşuyor.”

Haberin Devamı

GALATASARAY’ın Mecidiyeköy’deki kulüp binasında ekonomi basını ile kahvaltı yapan sarı kırmızılı kulübün başkanı Adnan Polat, son dönemlerde yakaladıkları ekonomik başarının temellerini anlattı. İdari anlamda yaptıkları yenilikler hakkında bilgi veren Adnan Polat, kaybedilen maçlardan sonra yöneticilerin yaptığı tahilsiz açıklamaları engellemek için de ilginç bir karar aldı. “Protokol tribününe alkol yasağı koyduk” diyen Polat, bu konuda kararlı oldukları mesajını verdi. Kimse konuşmuyor
Kulüp olarak son dönemlerde bir çok yeniliğe imza attıklarını belirten Adnan Polat, şöyle konuştu: “Ali Sami Yen’de maçtan sonra bazı yöneticiler talihsiz açıklamalar yapıyorlardı. Bu konuda herkesin konuşmaması gerektiğini anlattık. Ancak bazen yöneticiler stada alkollü geliyor ve maçı kaybetmenin stresiyle kapıda 20 tane basın mensubuna talihsiz açıklamalar yapılıyordu. Bunu geri almak da zor oluyor. Bunun önüne geçmek için protokole alkol yasağı koyduk. Bu konuda sadece yetkili kişi konuşuyor. Artık talihsiz açıklamalar da olmuyor.”

Haberin Devamı

Alkolmetre uygulaması

Bu uygulama İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın imzasıyla spor karşılaşmalarında alınacak güvenlik önlemleri konusunda 81 il valiliğine gönderilen genelgeyi hatırlattı. Genelgede, spor alanlarında alınacak güvenlik önlemleri kapsamında, halen trafik sisteminde kullanılan ve alkollü araç kullanan sürücülerin alkol düzeyini saptayan “alkolmetre” kullanılması talimatı verilmişti.

Üzülmeye  bile vakit

Galatasaray Kulübü Adnan Polat, “Karabükspor’a 2-1 yenildiğimiz maçtan çıkıp İstanbul’a geliyordum. Yolda giderken de  sonra kulüple ilgili dosyalar üzerinde çalışmaya başladım. Ancak bir yandan da gelen telefonlara cevap veriyordum. O sırada fark ettim ki sevinip üzülmeye bile zamanımız kalmıyor. Galatasaray’da ciddi mesai harcıyorum. Bunu da severek yapıyorum” diye konuştu.

Şirketleri birleştirdik 1 milyar dolar cepte kaldı

G.Saray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün organizasyonunda Gayrettepe Dedeman Otel’de gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında üyelere seslendi.

Haberin Devamı

Şu anda bardağın yarısı su ile dolu

Şampiyonlar Ligi 20-25 milyon dolar gelir sağlıyordu. 2 senede arzu ettiğimiz dereceleri alamadık. Bundan hoşnut değiliz.  Bazı arkadaşlarımız sürekli bardağın boş tarafından bakıyor. Şu anda bu bardağın yarısı su ise, 5 sene önce bu bardağın ancak 5’te biri su ile doluydu.

Ben kar eden bir G.Saray istiyorum

G.Saray başkanı olarak bana eksiğimiz nedir deseler; 1- Futbol takımı neticeleri, 2- Hala arzu ettiğimiz kar-zarar konsolide gelir tablosunda pozitifi göremiyoruz. 3 – Nakit akışımızda ciddi sıkıntı var. Şampiyonlar Ligi nakit kaybımızı etkiliyor. Ben kar eden bir G.Saray istiyorum.

Divan kurulundan notlar

Gecikmenin faturası 50 milyon dolar

Haberin Devamı

Futbol A.Ş. ile Sportif  A.Ş.’nin birleşmesiyle G.Saray’ın 20 yıllık dönemde 1  milyar doları cebinde kalmıştır. Her şey güllük gülistanlık değil. Ancak şimdi yatırım yapma, yükselme zamanı. 2 sene bütçe disiplini içinde yaşamamız gerekli. Gelirler niye 50 milyon eksik oldu deniliyor. Telekom Stadı’nın bir sene gecikmesi G.Saray‘a 50 milyon dolar zarar verdi.

400 milyon Euro’luk Real’le yarısamayız

Yüksek transferlerle bunun dönmeyeceğini biz de biliyoruz. 15 kişiden oluşan Güney-Kuzey Amerika, Meksika, Birleşik Avrupa, Afirka  ve Türkiye’yi tarayan bir scout ekibi kuruyoruz. G.Saray’a yıllık gideri 500 bin Euro olacak. Yılda bir tane genç oyuncu yakalasak onu çıkaracağız.  Yıllık 400 milyon Euro bütçesi olan Real Madrid ve Barcelona ile yarışamayız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!