Başkan Diack konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Diack konuştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 11:36

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkanı Lamine Diack, "Londra'da tribünlerin tamamının dolu olduğu 9 gün süren yarışmalar, atletizmin, yaz olimpiyatlarının öncü branşı olduğunu göstermiştir" dedi.

IAAF'nin internet sitesindeki açıklamaya göre Rusya'nın başkenti Moskova'da, 10-18 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası öncesinde IAAF Konseyi ile Moskova 2013 Organizasyon Komitesi biraraya geldi. İki günlük toplantının ardından IAAF Başkanı Lamine Diack, IAAF Asbaşkanı Sergey Bubka, IAAF Genel Sekreter Yardımcısı Nick Davies, Rusya Spor Bakanı Aleksey Vorobiev, Rusya Atletizm Federasyonu Başkanı Valentin Balakhnichev ve 2013 Organizasyon Komitesi Direktörü Aleksandr Polinskiy basın toplantısı düzenledi.

IAAF Başkanı Diack, yaklaşık 4 ay sonra düzenlenecek, "yılın dünyadaki en önemli spor etkinliği" dediği Dünya Atletizm Şampiyonası'nı sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederek, "Londra'da tribünlerin tamamının dolu olduğu 9 gün süren yarışmalar, atletizmin, yaz olimpiyatlarının öncü branşı olduğunu göstermiştir. Usain Bolt, Allyson Felix, David Rudisha, Jessica Ennis gibi yıldız sporcular, Londra Olimpiyatları'nda olduğu gibi Moskova'da da yarışacak. Dünya şampiyonasında, olimpiyatlarla aynı seviyede heyecan yaratmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Atletizmin, en evrensel spor dalı olduğunu belirten Diack, 2011 Daegu Dünya Şampiyonası'na 200 ülkeden 1849 sporcunun katıldığını ve 16 ülkenin altın olmak üzere, 41 ülkenin madalya kazandığını hatırlattı.

Diack, organizasyonla ilgili herhangi bir sorun olmadığını ve Moskova'nın, harika bir şampiyona düzenleyeceğine dair güvenlerinin tam olduğunu kaydetti.
IAAF Asbaşkanı Bubka ise hazırlıkların planlandığı gibi devam ettiğini bildirerek, şampiyonanın düzenleneceği 1980 Olimpiyatları'nın yapıldığı Luzhniki Stadyumu'ndaki pistin ve 3 adet antrenman pistinin yenilendiği ve çalışmaların yüzde 90 oranında tamamlandığı bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!