Basın toplantısına Spitz damgası

Güncelleme Tarihi:

Basın toplantısına Spitz damgası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 15:24

Bu yıl 24'üncü kez düzenlenecek Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nın basın toplantısı dünyaca ünlü olimpiyat şampiyonu eski yüzücü ABD'li Mark Spitz'in de katılımıyla yapıldı.

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Kuruçeşme Parkı'nda yapılacak yarışların bir şölen havasında geçeceğini söyledi.

Berlin'de düzenlenen 1972 Yaz Olimpiyatları'nda 7 altın madalya kazanarak, bir olimpiyatta en fazla altın madalya kazanan sporcu olan ve 36 yıl sonra vatandaşı Michael Phelps tarafından 2008 Pekin Olimpiyatları'nda 8 altın madalya ile rekoru kırılan Spitz'in aralarında olduğunu ifade eden Uğur Erdener, “4 bayan, 64 erkek sporcuyla '2 kıta 1 yarış' sloganıyla başlayan bu organizasyonu 24. defa gerçekleştiriyoruz. Etkinlik, herkes için spor programı çerçevesinde, İstanbul'un, Boğaziçi'nin güzelliklerini tüm dünyaya yansıtan bir organizasyon olacak” şeklinde konuştu.

Erdener, 15 Temmuz Pazar günü yapılacak yarışlar için İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğinin 08.30 ile 11.00 saatleri arası kapanacağını ifade ederek, Boğaz'da bu saatler arasında hem kuzeyde, hem güneyde liman içinde hiçbir geminin suya çıkamayacağının uyarısını yaptı.

Spitz: “Bu organizasyon 2020 adaylığı için taahhüttür”

İstanbul'a ilk defa geldiğini ve bu yüzden büyük heyecan duyduğunu söyleyen Mark Spitz, organizasyonun Türkiye ve İstanbul için çok önemli olduğunu vurguladı. Spitz, “2020 Olimpiyatları için yapılan bütün çalışmalar düşünüldüğünde bu organizasyon İstanbul için ortaya konulan ciddi anlamda bir taahhüttür. Buraya bu yarışları desteklemek içi geldim. Çünkü bu tür spor etkinliklerinin teşvik edilmesi sayesinde insanlar çok daha iyi bir yaşam sürdürebilirler” diye konuştu.

ABD'de düzenlenen etkinliklerden daha büyük bir etkinlik olduğunu dile getiren ve Londra Olimpiyatları'nda, kendisinin rekorunu kıran Phelps'i favori gösteren eski olimpiyat şampiyonu yüzücü,”Phelps'in benim rekorumu kırmış olması harika bir şey. Ben bu rekoru kırdığımda kendisi dünyada yoktu. Ben ona ilham oldum. Başkalarına ilham vermiş olmak çok güzel bir duygu” dedi.

Türkiye'nin yüzme sporunda gelişememesiyle ilgili bir soruyu cevaplandıran Spitz, şunları kaydetti:
“Bunun nedenini ben bilemem. Türkiye'nin Londra'da alacağı başarılı sonuçlar sonraki nesillere ilham kaynağı olacaktır. Hem de uluslararası çapta tanınan antrenörler bu sporcuları çalıştırması için ülkenize gelecektir. Ülkemde de tam olarak yapılan buydu. 100 yıl önce biz bunu bu şekilde hayata geçirdik.”
Spitz ayrıca yarın Boğaz'da yüzecek.

Yarışların sponsoru olan Samsung'un Türkiye Başkanı Sung Yong Hong, dünyanın kıtalararası yüzülebilen tek yarışına 8. kez ana sponsor oldukları için büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve 24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları Komisyonu Başkanı Nihat Usta ise, dünyada böyle bir organizasyonun eşi benzeri olmadığını vurguladı.

TMOK tarafından gerçekleştirilecek 24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'na 351'i yabancı sporcu olmak üzere, 41 ülkeden toplam 1238 kişi katılacak. Yarın 09.20 de kürek sıralama yarışları ile başlayacak organizasyon, 15 Temmuz Pazar günü kürek, kano ve yüzme yarışlarının ardından sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!