Başbakan Erdoğan, sporcularla iftarda bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan, sporcularla iftarda bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2011 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “spora önem veren, spora yatırımı geleceğe yatırım olarak gören, her şeyden önce sporu çok seven” bir hükümet olduklarını belirterek, bütün imkanlarıyla sporu ve sporcuları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, uluslararası yarışmalarda madalya kazanan 50 branştan yaklaşık  400 sporcuyla Vilayetler Evi'nde iftar yaptı.

İftarın ardından konuşan Erdoğan, sporun evrensel dilinin bütün dünyada  barış ve esenlik rüzgarları estirmesini diledi. Erdoğan, bugün insanlığın en  temel ihtiyacının, toplumları birbirine yaklaştıracak barış ve esenlik ikliminin  dünyanın her köşesine ulaşması, bunun en önemli sembolünün de olimpiyat meşalesi  olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, sporcularla iftarda bir araya geldi


Olimpiyat meşalesinin insanlar ve ülkeler arası barışı temsil ettiğini  vurgulayan Erdoğan, “Biz kökleri asırlar öncesine uzanan tarihimiz boyunca barış  ve dostluk kültürünün bayraktarlığını yapan bir millet olduk aslında. Bizim  topraklarımızda nice kültürler, nice inançlar, nice medeniyetler bir arada barış  içinde var oldular. Birlikte huzur içinde yaşadılar. Ortak bir kaderi gönülden  paylaştılar. Bütün bu farklılıkların zenginliğinden tarihin en önemli  medeniyetlerinden biri zuhur etti. Üç kıta İstanbul'da birleşti ve bu büyük  buluşmadan insanlık tarihine çok değerli tecrübeler miras kaldı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin 2020 Olimpiyat Oyunlarına bir kez daha aday olduğunu geçen  hafta açıkladıklarını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Daha önceki adaylıklarımızdan istediğimiz sonucu alamamamıza rağmen bu  hayalin peşinden gitmeye devam ediyoruz, ısrarlıyız. Çünkü biz meseleyi sadece  Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapmak olarak görmüyoruz. Biz meseleyi,  Türkiye'nin son yıllarda temsilcisi olduğu barış, adalet ve özgürlük eksenli,  uluslararası duruşun bir devamı olarak görüyoruz. Bütün dünyaya buradan bir mesaj  veriyoruz, 'Gelin bu iki barış ve dostluk sembolünü bir araya getirelim,  buluşturalım' diyoruz. Bu sinerjiyle İstanbul'dan dünyanın her köşesine barış ve  dostluğun meşalesini taşıyalım. Bize göre dünyada olimpiyatların en yakışacağı  şehir tarihiyle, bugünüyle İstanbul'dur. Biz buna canı gönülden inanıyoruz. Bu  inancımızı da sadece duygularımızın bir ifadesi olarak ortaya koymuyoruz. Çok  somut çok gerçekçi ve inanın olimpiyatları çok hak eden gerekçelerle bu  inancımızı da destekliyoruz.”

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, 2013 Akdeniz Oyunları'nın Yunanistan'da yapılacağını  fakat Yunanistan'ın 'yapamayacağı' gerekçesiyle son anda çekildiğini  hatırlatarak, ortada Türkiye, İspanya ve Libya'nın kaldığını anlattı. Erdoğan,  “Yaptığımız çalışmalarla, atılan adımlarla Libya malum durumu sebebiyle, İspanya  da yine içinde bulunduğu krizle sebebiyle yarıştan koptular ve Mersin Akdeniz  Oyunlarının şehri oldu. Şimdi yoğun bir şekilde 2013 Akdeniz Oyunlarına  hazırlanıyoruz” dedi.
       
74 MİLYON İNSANIMIZLA BU İŞİN ALTINDAN KALKARIZ
       
Dünyada ağır ekonomik krizin hala hüküm sürdüğünü, pek çoğu gelişmiş  ekonomiye sahip ülkelerin krizin getirdiği olumsuz şartları en ağır biçimde  yaşadıklarını anlatan Erdoğan, bu tablo içinde ekonomik istikrarını sürdürerek  büyümeye devem eden çok nadir bir kaç ülke bulunduğunu, onların önde  gelenlerinden birinin de Türkiye olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, “Olimpiyat oyunlarını düzenlemeye talip olan ülkelerin  böyle istikrarlı bir ekonomik zemine sahip olması şart. Çünkü olimpiyat oyunları  dünyanın en büyük spor organizasyonu. Çok büyük ölçekli yatırımları kısa zamanda  yapıp bitirmek, bu organizasyonu sekteye uğratmamak gerekiyor. Biz hükümet olarak  hem de 74 milyon insanımızla bu işin altından rahatlıkla kalkarız diyoruz”  dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin ilk adaylık başvurusunun yapıldığı 2000 yılında  elinde sadece maketler ve taslaklar bulunduğunu, bugün ise bir kısmı tamamlanmış  ve kullanılmakta olan, bir kısmı da bitirilmek üzere olan dünya standartlarında,  hatta dünya standartlarının üzerinde bir çok göz alıcı tesis bulunduğunu  anlattı.

Haberin Devamı

Tesis yapmanın yeterli olmadığını, bu tesislere yakışan büyük  uluslararası organizasyonların da yapılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan,  Türkiye'nin bu konuda da son yıllarda rüşdünü ispatladığını ve önemli spor  organizasyonlarından alnının akıyla çıktığını söyledi. “Bizim spora bakışımız  sadece olimpiyatlara endeksli değil” diyen Erdoğan, bugün Türkiye'nin spor  alanında bir atılım gerçekleştirdiğini anlattı.

Dünya şampiyonu olan Yıldız Kız Voleybol Milli Takımı'nı kutlayan  Erdoğan, “Bizi gururlandırdılar. Gerçekten bizleri geleceğe umutla bakar hale  getirdiler” dedi.

Sporculara seslenen Erdoğan, “Bunlar Türkiye'nin başarılarıdır. 74  milyon insanımızı sevince boğan başarılardır. Elbette bunlar sizin başarılarınız  ve olimpiyat adaylığı yolunda temel güvencemiz olma noktasında  referanslarımızdır. Bu ülkenin spordaki temsilcileri olarak İstanbul 2020 hayali  en az bizim kadar sizlere de aittir. Artık sizler 2020'nin kadrolarını  oluşturuyorsunuz. 2020'ye çok daha farklı, güçlü hazırlanacaksınız. Bu ideale en  az bizler kadar sizler de sahip çıkıyorsunuz, çıkacaksınız. Biz sizlere  güveniyoruz, inanıyoruz. Şundan hiç şüpheniz olmasın ki, Türkiye'nin spora önem  veren, spora yatırımı geleceğe yatırım olarak gören, her şeyden önce sporu çok  seven bir hükümeti var. Bütün imkanlarımızla sporu ve sevgili sporcularımızı  desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç,  Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve dünya şampiyonu olan  Yıldız Kız Voleybol Milli Takımı sporcularıyla aynı masada oturdu. Erdoğan,  iftarın ardından sporcularla anı fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!