Başbakan Alex'e karşı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Alexe karşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2005 01:42

2 Şubat’ta İnönü Stadı’nda oynanacak yardım maçında Başbakan Erdoğan, Süper Lig Karması formasıyla, Yabancılar Karması’na karşı 10 dakika mücadele edecek.

FUTBOL Federasyonu tarafından organize edilen ve geliri Güney Asya’daki depremzedelere bağışlanacak ‘İnsanlık için toptan destek’ yardım maçı için sporseverlere büyük bir süpriz hazırlandı.

2 Şubat’ta Beşiktaş İnönü Stadı’nda, Süper Lig karması ile Yabancılar Karması’nın karşı karşıya geleceği maçta Başbakan Tayyip Erdoğan’a da forma giymesi için teklif götürüldü.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından götürülen teklife göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Süper Lig Karması ile ilk onbirde sahaya çıkması planlanıyor. Başbakan’ın teklife olumlu yanıt verdiği öğrenildi.

Fenerbahçe’den Rüştü Reçber, Ümit Özat, G.Saray’dan Bülent Korkmaz, Beşiktaş’tan Tayfur Havutçu, Trabzonspordan Fatih Tekke gibi isimlerle birlikte ilk onbirde sahaya çıkacak olan Erdoğan, Yabancılar Karması’nda yeralan, Alex, Song, Aurello, Tomas, ve Yattara gibi isimlere karşı mücadele edecek.

DEPREME KARŞI DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRMIŞTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin tsunami felaketine uğrayan Güneydoğu Asya ülkelerine şu ana kadar gerekli yardımı yapmadığını söyleyerek ‘Türkiye bu konuda ne kadar duyarlı oldu, tartışılır. Gönül isterdi ki, 1999 depremini yaşayan Türkiye’nin sesi tüm dünyaya örnek olsun’ demişti. Türkiye’nin yardım konusunda Yunanistan’ın gerisinde kalmaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, Türk işadamlarına Dolmabahçe Sarayı’nda bir yemek vermiş ve bu yemekte yaklaşık 10 milyon dolar yardım parası toplanmıştı.

F.BAHÇE’YE TRANSFER OLACAKTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul 1. Amatör Küme takımlarından İETT’de (1971-1981) futbol oynadı. Dönemin F.Bahçe teknik direktörü Toma Kaleperoviç, gizlice izlediği bir maçtan sonra onu Sarı-Lacivertli takıma transfer etmek istedi. Ancak bu transfere Erdoğan’ın babası izin vermedi. Erdoğan, İstanbul İmam Hatip Lisesi, Camialtıspor, İETT ve Erokspor’da 16 yıl profesyonel futbol oynadı. Takım kaptanlığı ve başkanlık yaptı. Futbola ilk başladığı yıllarda forvet oynayan Erdoğan daha sonra defansta görev yaptı. Takım arkadaşları, topa çok sert vuran Tayyip Erdoğan’ın saçı bozulmasın diye kafa toplarına çıkmadığını anlatıyor.

İŞTE KADROLAR

SÜPER LİG KARMASI: Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan), Rüştü, Ümit (F.Bahçe), Bülent, Cafercan (G.Saray), Fatih (Trabzon), Serhat (Denizli), Ramazan, Tayfur (Beşiktaş), Kürşat (Ç.Rize), Mert (Malatya), Erhan (G.Antep), Ümit, Ali Öztürk (G.Birliği), Yasin (Konya), Serkan (BB.Ankara), Burhan (D.Bakır), Hakan (A.Gücü), Saffet (İstanbul), Serkan, İlhan (Kayseri), Muzaffer (A.Sebat), Mesut (Sakarya)

YABANCILAR KARMASI: Alex, Aurelio (F.Bahçe), Tomas, Song (G.Saray), Yattara (Trabzon), Kratochvil, Souleymanou (Denizli), Cordoba, Carew (Beşiktaş), Victoria, Bashir (Ç.Rize), M’Bayo (Malatya), El Tabib (G.Antep), Skoko (G.Birliği), Krita (Samsun), Wederson, Jaba (BB.Ankara), Stavrevski (D.Bakır), Effa (A.Gücü), Yordanov (İstanbul), Johnson (Kayseri), Bakadal (A.Sebat).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!