Başarının resmidir

Güncelleme Tarihi:

Başarının resmidir
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2006 13:33

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, kayak pisti yerine Şemdinli karayolunda antrenman yapan, seyyar satıcı babanın 3 çocuğu, Rojbin, Emrah ve Bayram Ören kardeşler, emanet malzemelerle katıldıkları Erciyes Dağı'ndaki seçmelerde, Kayak Milli Takımı'na seçildi.

Haberin Devamı

Üç kardeşten üniversitede okuyan ve yine aynı koşullarda 16 kez milli olan Bayram Ören, “Ülkemi temsil etmekten gurur duyuyorum. Biraz daha imkan tanınırsa ben ve kardeşlerim, daha büyük başarı elde edeceğimize eminim” dedi.

EMANET MALZEMELERLE SEÇİLDİLER

Yüksekova İlçesi'nde seyyar satıcılık yapan 44 yaşındaki İsmail Ören, maddi imkansızklara rağmen 7 çocuğundan 3'ünü milli kayakçı yapmayı başardı. Kafkas Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Bayram, Yüksekova Lisesi ikinci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Emrah ve 50'inci Yıl İlköğretim Okulu sekizinci sınıf öğrencisi Rojbin Ören kardeşler, tam bir kayak tutkunu.

/images/100/0x0/55ead091f018fbb8f8986f07


Tesis olmadığı için Yüksekova-Şemdinli karayolu ile tarlalarda antrenman yapan Ören kardeşler, geçen ay sonunda Kayseri'de yapılan milli takım seçmelerine katıldı. Erciyes Dağı'ndaki seçmelere, diğer yarışçılardan aldıkları emanet kayak malzemeleriyle katılan 3 kardeşten 2'si kendi branşlarında birincilik, 1'i de ikincilik elde etti. Büyük ve yıldız erkekler dallarında Bayram Ören, yıldız kızlar dalında kareşi Rojbin Ören birinci olurken, yıldız erkeklerde Emrah Ören ikinci olarak Kayak Milli Takımı'na seçildi.

Haberin Devamı

HEPSİ ÇOK MUTLU

Üniversite öğrencisi Bayram Ören, bu imkansızlıklar içinde daha önce de 16 kez milli olup Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil ettiğini söyledi. Erciyes seçmelerinde iki kardeşiyle birlikte milli olmalarına sevindiğini belirten Bayram Ören, “Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyuyorum. İmkansızlıklara rağmen Kayseri Erciyes’teki yarışlarda başarılı olduk, çok mutluyuz. Eğer daha iyi imkan bulabilirsek büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum” dedi. Rojbin Ören de Kayak Milli Takımı'na seçildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

DESTEK SAĞLANIRSA...

Yüksekova Kış Sporlarını Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Naif Zirek, çok iyi kayakçı olan Ören kardeşlere ellerindeng eldiğince destek olduklarını söyledi. Türkiye’ye yurt dışından sporcu alabilmek için milyonlarca dolar harcandığını, bunun yerine böyle yetenekli gençlere lanak sağlanması gerektiğini kaydeden Naif Zirek, şöyle dedi: “Başka ülkelerden çok sayıda sporcu transfer edilmesine rağmen bir türlü istenilen başarılar ulaşılamıyor. Bu sporcuların çoğu da daha sonra  dopingli çıkıyor ve Türkiye'yi uluslararası alanda zor durumda bırakıyor. Bizim buradaki çocuklarımız milyon dolarları istemiyor. Onlara eşofman ve ayakkabı verilsin yeter, biz ülkemizi en iyi şekilde temsil ederiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!