"Başarımızı tüm dünyaya göstereceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Başarımızı tüm dünyaya göstereceğiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2012 12:13

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2015 yılında Bakü'de yapılacak ilk “Avrupa Olimpiyat Oyunları”nda,Azerbaycan'ın başarısını bütün dünyaya göstereceklerini söyledi.

Avrupa Olimpiyat Komitesinin (EOC), Avrupa Olimpiyat Oyunları'nın ilkinin 2015 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılması yönünde aldığı kararı ulusa sesleniş konuşmasında değerlendiren Cumhurbaşkanı Aliyev, bu tarihi olayın Azerbaycan'ın başarısı olduğunu belirtti.

Olimpiyat oyunlarını yüksek düzeyde organize edeceklerini ifade eden Aliyev, Bakü'nün Avrupa Olimpiyat oyunlarının tarihine geçeceğini vurguladı.

İlham Aliyev, EOC'un kararının Azerbaycan'ın dünya kamuoyundaki nüfuzundan kaynaklandığını dile getirerek, ülkedeki sosyo-politik istikrarın ve dinamik kalkınmanın bu kararın verilmesinde önemli rolü olduğunu bildirdi.

Bakü'nün her geçen gün daha da geliştiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Aliyev, altyapı, hizmet ve çevre düzenlemesi alanlarında önemli yenilikler yaptıklarını belirterek, ülkenin mali kaynaklarının olimpiyat oyunlarını en iyi şekilde yapılması için yeterli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan halkının Avrupa Olimpiyat Oyunlarının Bakü'de yapılması haberini sevinçle karşıladığını belirterek, “Bu kararda sporcularımızın da rolü büyüktür. Azerbaycan, dünyada ve Avrupa'da spor ülkesi gibi tanınıyor. Uluslararası yarışlarda kazandığımız madalyalar başarılarımızın göstergesidir. Fakat çağdaş spor salonlarımız da bu başarının tamamlayıcısıdır. EOC'un kararı, bize gösterilen saygı ve güvenden kaynaklanmaktadır. Büyük bir sorumluluk üstlendik. Bu sınavı başarı ve şerefle vererek oyunları en iyi şekilde yapacak ve genç, dinamik ve bağımsız Azerbaycan'ın başarısını bütün dünyaya göstereceğiz” diye konuştu

Oyunlardan 120 milyon Euro kazanacak
Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov da, 2015 Avrupa Olimpiyat Oyunları'ndan yaklaşık 120 milyon Euro gelir elde edeceklerini söyledi.

Oyunların yayın hakkının Azerbaycan'a ait olduğunu ifade eden Rehimov, yayın haklarını EOC'ın teklifi ile Avrupa Basın Konseyi'ne satacaklarını ifade etti.
Bütün sponsorlardan elde edilecek gelirlerin de Azerbaycan'a kalacağına işaret eden Bakan Rehimov, “Reklam ve bilet satışı hakkı da ülkemize verildi. Yaklaşık 120 milyon Euro gelir bekliyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!