"Başarılarımıza bir yenisini daha ekleyeceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Başarılarımıza bir yenisini daha ekleyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2012 14:11

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Başkan Vekili Feridun Özdeş, “Kayakta, atletizmde, yüzmede, masa tenisinde elde ettiğimiz başarıların bir yenisini de bisiklet şampiyonasında elde edeceğiz” dedi.

Özdeş, Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası'na hazırlanan milli takım kampını ziyaret için geldiği Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Gençlik ve İzcilik Eğitim Merkezi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası'nın 24 Eylül'de Konya'da düzenleneceğini söyledi.

Şampiyonaya 15 ülkenin katılımını beklediklerini ifade eden Özdeş, “Turnuvada ülkemizi 20 sporcumuzla temsil edeceğiz. Federasyon olarak elimizden gelen tüm imkanları sporcularımıza sunuyoruz. Çünkü sporun bu özel çocuklar için iyi bir rehabilitasyon aracı olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Bu tür etkinliklerle özel sporcuların sosyalleşmesinin de sağlandığını belirten Özdeş, “Sporla çocuklarımız öz güven kazanıyor ve spor yaparak fiziksel gelişimlerine katkı sağlıyor. Şampiyona için çocuklarımız iddialı. Artık uluslararası başarılar almamız, federasyonumuz için çok onur verici” dedi.

Londra'daki olimpiyatlara gidilecek

Bu yıl içerisinde birçok kategoride gerçekleşen dünya ve Avrupa şampiyonalarında birçok şampiyonluk ve derece elde ettiklerini aktaran Özdeş, şöyle devam etti:
“Hırvatistan'da düzenlenen 2012 Londra Paralimpik Oyunları kota müsabakalarında, gülle atma branşında 9.13 metrelik derecesiyle Londra Paralimpik Olimpiyat Oyunları barajını geçen Ayşegül Tahtakale, TÖSSFED tarihinin olimpiyatlara katılacak ilk sporcusu oldu. 24 Eylül'de Konya'da düzenlenecek ve 20 sporcumuzla katılacağımız Dünya Bisiklet Şampiyonası'ndan madalyalar bekliyoruz.”

Milli takım kampı için Türkiye'nin birçok ilinden sporcunun Beyşehir'e geldiğini anlatan Özdeş, kampın 15 gün süreceğini söyledi.

Özdeş, kampta kondisyon, moral ve motivasyona yönelik çalışmalara ağırlık verileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Kampta teknik çalışmalarımızı da yapacağız. Havası, doğası ve insanıyla Türkiye'nin özel ve çok güzel yerlerinden olan Beyşehir'de kamp yaptığımız için son derece mutluyuz. Şampiyonada kesinlikle iddialıyız ve madalyalar bekliyoruz. Kayakta, atletizmde, yüzmede, masa tenisinde elde ettiğimiz başarıların bir yenisini de bisiklet şampiyonasında elde edeceğiz.”

Türkiye'nin en büyük federasyonlarından biri

Özdeş, yaklaşık 10 bin lisanslı sporcu ve 200'ün üzerinde kulübü ile Türkiye'nin en büyük federasyonlarından birisi olduklarını söyledi.

Federasyonun çalışmalarına 14 branşta devam ettiğinin altını çizen Özdeş, bu branşlardan en yenisinin bisiklet olduğunu dile getirdi.

Özdeş, sporun çocukların gelişimleri açısından çok önemli olduğunu belirterek, özel çocuklara sahip olan ailelere şu tavsiyelerde bulundu:
“Özel çocuklara sahip olan ailelerimiz lütfen çocuklarını spora yönlendirsinler. Bu konuda destek istiyorlarsa, herhangi bir yardım istiyorlarsa federasyonumuzla iletişime geçsinler. Biz kendilerine her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!