Başarı için fark yaratmak lazım

Güncelleme Tarihi:

Başarı için fark yaratmak lazım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2010 12:44

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Haberin Devamı

Can Bartu Tesisleri'nde, teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde yapılan antrenmanda, futbolcular koşunun ardından 5'e 2 ve geniş alanda pas çalışması yaptı. Daha sonra iki gruba ayrılan futbolcuların bir kısmı yarı sahada çift kale maç yaparken, diğer grup istasyon çalışması yaptı.

Sağ ön üst adalesinde ağrısı nedeniyle tedavi olan Gökhan Ünal, bugün antrenmana çıkarak, takımla çalıştı.

Antrenmanda Gökhan Gönül ve Andre Santos, takımdan ayrı koşu yaparken, idmanın sonuna doğru sahaya çıkan Güiza ise bireysel oyuncu antrenörü Dolu Arslan ile birlikte koştu. Tedavileri süren Özer ve Mehmet Topuz'un tesislerde çalıştığı bildirilirken, sol diz menisküsündeki yırtık nedeniyle yarın ameliyat olacak Uğur, antrenmanda yer almadı.

İzinli olan Alex ve Stoch ile Uruguay Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda mücadele eden Lugano, antrenmana katılmadı. Bu arada, sıcak hava nedeniyle antrenmanda verilen molalarda futbolcular bol bol su içerek, serinlemeye çalıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeli futbolcuların geçen hafta yapılan laktat ve Cybex (kuvvet) testi sonuçlarına göre çalışmalar yaptığı kaydedildi. Sarı-lacivertlilerin sahada laktat testi sonuçlarına göre, antrenmandan önce ise salonda kuvvet testi sonuçlarına göre özel kas gruplarına kuvvet çalışması yaptıkları ifade edildi. Oyunculara bu test sonuçlarına göre yükleme yapıldığı belirtildi.

Yeni sezon hazırlıklarına günde çift antrenmanla devam eden sarı-lacivertliler, Belçika'da yapılacak kamp öncesi, 11 Temmuz Pazar günü izin yapacak. Fenerbahçeli futbolcular yarın çift, 8 Temmuz Perşembe günü tek, 9 Temmuz Cuma ve 10 Temmuz Cumartesi günü çift idmanla hazırlıklarına devam edecek. Fenerbahçe, Belçika kampı için 12 Temmuz Pazartesi günü bu ülkeye gidecek.

PLAY-OFF TURUNDAKİ MUHTEMEL RAKİPLER

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turunu geçmesi durumunda, play-off turunda güçlü rakipler bekliyor. Sarı-lacivertlilerin play-off turundaki muhtemel rakiplerinin İngiltere'nin Tottenham, İspanya'nın Sevilla, Almanya'nın Werder Bremen, Hollanda'nın Ajax, Rusya'nın Zenit, İtalya'nın Sampdoria ve Fransa'nın Auxerre takımları olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

KOCAMAN, OYUNCULARI İLE TOPLANTI YAPTI

Teknik direktör Aykut Kocaman, yine antrenman öncesi sahada oyuncularıyla toplantı yaptı. Temponun giderek arttığını belirten Kocaman'ın, oyuncularına şunları söylediği bildirildi:"Kuvvet ve dayanıklılık üzerine antrenmanlar yapıyoruz. Tempoyu giderek arttırıyoruz. Bizim diğer takımlardan farkımız olması lazım. Kalite olarak zaten farklısınız ama bunu kuvvet ve dayanıklılık açısından da göstermeliyiz. Şu ana kadar çok iyi çalışıyorsunuz, teşekkür ederim. Temposu giderek artacak antrenmanlara aynı konsantrasyonla katılmanızı istiyorum. Bu sizin göreviniz. Günümüz futbolunda hem fiziksel hem ruhsal dayanıklılık çok önemli. Takımlar arasındaki fark giderek kapanıyor. Herkes çok iyi çalışıyor, iyi mücadele ediyor. Bu yüzden başarıya ulaşmak için bizim fark yaratmamız lazım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!