Baş başa kaldılar

Güncelleme Tarihi:

Baş başa kaldılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2004 17:31

Fenerbahçe, son 3 haftaya lider girdiği 13 sezonda şampiyonluk ipini göğüslemeyi başarmış. 1995-96’da ise Trabzonspor’un ardından gelip, 32. haftada rakibini yenerek mutlu sona ulaşmış.

Beşiktaş’ı İnönü’de deviren F.Bahçe, ezeli rakibini yarışın dışına iterken, Ziya Doğan yönetiminde üst üste 10 maç kazanan Trabzonspor’la zirve yarışında baş başa kaldı. Rakibinin 2 puan önünde ve averaj üstünlüğü ile zirvede yer alan sarı lacivertli takımın önü açıldı.

F.Bahçe, son 3 haftaya lider girdiği 13 sezonda şampiyonluk ipini göğüslemeyi başarmış... 1995-96’da ise Trabzonspor’un ardından gelip 32. haftada rakibini yenerek mutlu sona ulaşmış. Şimdi gözler bu iki takımın üzerinde olacak. Son 3 haftada gösterecekleri performans şampiyonun adını belirleyecek. F.Bahçe’nin artık bu saatten sonra zirveyi bırakmayacağı görüşü hakim. Trabzonspor 8 sezon önce şampiyonluğu kaptırdığı rakibinden rövanşı almak istiyor. Bekleyip göreceğiz...

188 gün sonra güldüler

* Hagi yönetiminde ilk galibiyetini geçen hafta Denizlispor karşısında alan G.Saray, Malatya deplasmanından çıkardığı 3 puanla dış sahada 188 gün sonra güldü. Sarı kırmızılılar en son 17 Ekim 2003’te Çaykur Rizespor’u yenmişti.

* G.Saray’da Ümit Karan ligde 342, Arif Erdem ise 189 gün sonra gol atmayı başardı.

* Üst üste 10. maçını kazanan Ziya Doğan’lı Trabzonspor, gözünü Şenol Güneş’in 1995-96’da bordo mavili takımın başında elde ettiği 11 maçlık galibiyet serisine dikti.

* Ligin ilk yarısını F.Bahçe’nin 11 puan önünde zirvede tamamlayan Beşiktaş, ikinci yarıda kaybettiği puanlar yüzünden rakibinin 8 puan gerisinde kaldı.

Metin Aktaş ne demek istedi?

FUTBOLUN güzelliği dururken, çirkinliklerin ön plana çıktığı bir haftayı geride bıraktık. Ç.Rizespor’un sahasında düşme hattındaki A.Sebatspor’a yenilmesi, şaibe iddialarını da beraberinde getirirken, yeşil mavili takımın teknik direktörü Yılmaz Vural’ın takımının şike yaptığını ima ederek sahadan ayrılmasının ardından istifa etmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Allah razı olsun

Hele A.Sebatspor kalecisi Metin Aktaş’ın maç sonunda söyledikleri şüpheleri güçlendirir nitelikteydi. Diyordu ki Metin: ‘Allah razı olsun Rizesporlu futbolculardan. Oyuna fazla asılmadılar, bize yardımcı oldular.’ Ç.Rizespor Kulübü Başkanı Ekrem Cengiz, takımını zan altında bıraktığı için teknik direktör Yılmaz Vural’a ateş püskürürken A.Sebatspor cephesinde sessizlik hakimdi.

Ne işin var sahada?

Trabzonspor’un 2. golünden sonra sahaya girip, D.Bakırspor kalecisi Şenol’la diyaloğa giren taraftara ne demeli. Ve onun peşinden sahaya dalan arkadaşlarına... Hakem İsmet Arzuman’ın 12 dakika ara verdiği karşılaşma, hiç yoktan var edilen bir gerilimle sona erdi.

Denizlispor-G.Birliği maçında da buna benzer bir görüntüye tanık olduk. Ancak, sahaya atlayan Denizlisporlu taraftarların bu işe hangi amaçla soyunduğunu da anlayamadık.

CEZALILAR

Kırmızı Kart: Yok

Sarı Kart: Sergen, Zago (Beşiktaş), Serhat (F.Bahçe), İnanç (Malatya), Tolga (Trabzon), Sinan (D.Bakır), Lazarov, Mehmet Polat (G.Antep), Ahmet (Ç.Rize), A.Dursun (A.Gücü), Levent, Çağdaş (Denizli), Skoko (G.Birliği), Ömer (Konya)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!