Barkın Olin'e geri dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Barkın Oline geri dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 15:11

Olin Edirne'nin geçen sezon Beko Basketbol Ligi'ne yükselmesinde pay sahibi olan genç oyuncu Barkın Omurtay'ın sezon sonunda takımına döneceği bildirildi.

Olin Edirne Başantrenörü Gökhan Taştimur, yaptığı yazılı açıklamada, 17 yaşındaki Barkın Omurtay'ın, genç takımlarının olmaması nedeniyle sezon başında önce Efes Pilsen'in pilot takımlarından Pertevniyal'e, ardından da Oyak Renault genç takımına geçtiğini, basketbol ve eğitimini Bursa'da sürdürdüğünü belirtti.

Barkın'ın şimdiki takımında fazla süre alarak maç tecrübesini artırdığını ifade eden Taştimur, “Bu yıl hem okulunu bitireceği hem de kendini geliştirdiği için Barkın'ı sezon sonunda tekrar aramızda göreceğiz. Yeni sezonla birlikte tekrar A takımı ile antrenmanlara çıkacak. Edirne'den yetişen en genç oyuncumuz olarak kadromuzda yer alacak. Bir bakacağız Can Akın kenarda otururken genç Barkın oyunda önemli görevler üstlenecek” ifadesini kullandı.

Taştimur, şöyle devam etti:
“Alt yapıların bir kulübün geleceğinde çok önemli yeri olduğunu hepimiz biliyoruz. Olin Edirne, geleceğini garanti altına almak, basketbol arenasında kalıcı olabilmek için alt yapı çalışmalarına ağırlık vermek zorundadır.
Bu nedenle amacımız Barkınları çoğaltmak. Bu konuda Banvit'in, Pınar Karşıyaka'nın yaptığını yapmak istiyoruz. Alt yapılarımızdan A takımımıza oyuncular kazandırdıkça geleceğimiz o kadar garanti altında olacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!