Barış Koşusu sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Barış Koşusu sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2011 17:55

Çanakkale Kara Savaşları'nın 95. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “3. Gelibolu Barış Koşusu”nda, erkeklerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına yarışan Ali Haydar Tekgöz, kadınlarda ise Üsküdar Belediyesinden Milli sporcu Bahar Doğan, birinciliği elde etti.

Çanakkale Rotary Kulübü'nün Anzak Koyu ile Eceabat arasında düzenlediği koşunun startını Eceabat Kaymakamı Bülent Uygur verdi. Anzak Koyu Balıkçı Damları önünden başlayan ve Eceabat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan koşuya 150 atlet katıldı.

Erkeklerde, 45,17'lik derecesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına 24 yaşındaki Ali Haydar Tekgöz birinci oldu. İkinciliği, 45,29'luk derecesiyle Ercan Muslu elde etti, Yasin Ceylan'da 46,27'lik derecesiyle üçüncü oldu.
Kadınlarda ise birinciliği 51,40'lık derecesiyle Üsküdar Belediyesinin Milli Sporcusu Bahar Doğan (37) elde etti.

ENGELLİLER VE YAŞLILAR DA KOŞTU

Koşuya, İstanbul Masterler Atletizm Kulübü adına engelli Kemal Özdemir katıldı. Özdemir, yaptığı açıklamada, koşuya 3. kez katıldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Mutluluğun yanında hüznü de yaşadığını ifade eden Özdemir, “Çünkü burada vatanlarını korumak için 200 binin üzerinde insan şehit oldu. Buraya gelen Anzaklar da ne için geldiklerini bilmeden öldüler. Amacım derecesi ne olursa olsun yarışı bitirmek. Organizasyon iyi. Ama bu gibi organizasyonlarda, daha duyarlı davranılmasını ve engellilerin pozitif ayrımcılık üzerinden ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Ankara'dan, Çankaya Belediyesi sponsorluğunda yarışmaya katılan ve yarışmanın en yaşlısı olan 84 yaşındaki Erdoğan Dulda, yalnız Türkiye'de değil Balkan Ülkelerinde düzenlenen yarışlara da katıldığını söyledi.

Finlandiya'da düzenlenen dünya şampiyonasında koştuğunu ifade eden Dulda,”Amerika'da 100 yaşına kadar atletler var, bizde ise 70 yaş üzeri deniyor. 70 yaşındaki kişi ile 83 yaşını bitirmiş bir kişiyi aynı kategoride koşması doğru değil. 5'er yaş grupları, 100 yaşına kadar düzenlenmesi gerekir” diye konuştu.

En yaşlı kadın sporcu olarak İstanbul'dan katılan 51 yaşındaki Bakiye Duran ise 30 yıldan beri koştuğunu bildirdi.

Duran, “Amacım koşmak ya da yarışmak değil. Burada dedemin savaştığı topraklarda o günleri anmak, hatırlamak, bizler için neler yapıldığını görmek, ülkemizin değerini anlamak ve duyurmak için bu gün koştum” ifadesini kullandı.

Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Ahmet Şekip Günay da 'Savaşın yaşandığı bu bölgede sportif anlamada barış mesajları vermek amacıyla böyle bir yarışma düzenledik. Zamanla daha iyi bir konuma gelecek” dedi.

Yarışamaya, Balkan şampiyonlukları bulunan Vedat Doğru Var(72), İlhan Kart (73) ve Hasan Kınalı'da (71) katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!