Barış dersi verdiniz

Güncelleme Tarihi:

Barış dersi verdiniz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 00:00

Sepp Blatter, "Herkesin kanlı bıçaklı diye konuştuğu Ermenistan ile yaptığınız maç hala konuşuluyor. Türkiye ile gurur duyuyoruz. Futbolun ülkeler arası dostluk köprüsü kurduğunu gösterdiniz" dedi.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini’den sonra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevine başlayan Mahmut Özgener ve yönetimini kabul etti, Türkiye’ye övgü yağdırdı. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, başkanvekili Lütfi Arıboğan ve Levent Kızıl’ın da yer aldığı görüşmede Blatter, "Türkiye, dünyaya barış dersi verdi. Herkesin kanlı bıçaklı diye konuştuğu Ermenistan ile yaptığınız maç hala konuşuluyor. Türkiye ile gurur duyuyoruz. Futbolun ülkeler arası dostluk köprüsü kurduğunu gösterdiniz" dedi.

Beni mutlu ediyor

Platini
ise Türkiye’nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda büyük başarılara imza attığını ileri sürerek şunları söyledi: "Türkiye Futbol Federasyonu ve Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nın en renkli takımı oldu. Herkesin sempatisini kazandı. Şimdi dünyanın önemli ülkelerinin futbol adamları her turnuvada Türkiye’yi görmek istediklerini belirtmeleri beni mutlu ediyor." Bu görüşmenin yanı sıra FIFA’nın resmi internet sitesi fifa.com, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener ile röportaj yaptı. fifa.com, Özgener’le, TFF delegasyonunun FIFA Başkanı Sepp Blatter ile yaptığı görüşme sonrasında bir röportaj gerçekleştirdi.

Hedef direkt gitmek

Özgener, 2008 Avrupa Şampiyonası’nda yarı final oynayan Türk Milli Takımı’nın elde ettiği başarıdan sonra, aynı doğrultuda devam etmek istediklerini vurgulayarak, "Kendimizi büyük takımlar arasında kabul ettirmek istiyoruz. Elemelerdeki amacımız, grubumuzu birinci bitirerek 2010 Dünya Kupası’na direkt olarak katılabilmek" dedi.

Türkiye’nin 2010 Dünya Kupası’na katılma şansını değerlendiren Özgener, şunları kaydetti: "Kanımca bu grupta mücadele, Avrupa Şampiyonası’nın iki en iyi takımı arasında yaşanacaktır. İspanya ile gelecek mart ve nisan aylarında iki maç yapacağız. İki maç da şüphesiz zevkli geçecek ve grupta belirleyici olacaktır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!