Barcelona'dan temiz spor hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Barcelonadan temiz spor hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 11:37

Barcelona kulübü başkanı Sandro Rosell ve Ulusal Anti-Doping Ajansı (AEA) başkanı Francisco Javier Martin del Burgo Simarro, temiz spor değerlerini tanıtmak için Çarşamba günü Nou Camp’ta işbirliği anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

Barcelona sağlık hizmetleri müdürü Dr. Jordi Monés’in yolunu açtığı işbirliği projesiyle, seminerler, konferanslar ve yayınlarla sporun doğasında yer alan değerleri teşvik edilecek ve yasaklı maddelerin sporcu sağlığı için zararları anlatılacak.

Düzenlenecek eğitimlere Barcelona teknik personelinin tamamının katılacağı, kişisel gelişim, takım oyunu, temiz spor ve rakiplere saygı değerlerinin kategorileştirilerek organizasyonun odağında yer alacağı belirtildi.

AEA başkanı Simarro’da yaptığı açıklamada, “bu işbirliği anlaşması genç sporcular arasında dopinge karşı mücadele ve bilinçlendirme çalışmalarına büyük bir ivme kazandıracaktır. Barcelona ile bağlılık ve temiz bir spor için yaptığımız işbirliğinin önemi oldukça büyük” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tüm bu çalışmaların yanı sıra, AEA ve Barcelona’nın ortaklaşa olarak Spor Davranış Ödülleri düzenlemesine karar verildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!