Barcelona'da yok yok

Güncelleme Tarihi:

Barcelonada yok yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın karşılaşacağı rakibi FC Barcelona'nın müzesinde adeta yok yok.

İspanyol ekibi kurulduğu 1899'dan bu yana 16 kez lig, 24 kez de İspanya Kupası'nı müzesine götürdü. FC Barcelona ayrıca 1992'de AvrupaŞampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanırken, 4 kez Kupa Galipleri Kupası, 3 kez Fuar Şehirleri Kupası, 2 kez de UEFA Süper Kupası'na sahip oldu.

Geçen sezon İspanya Ligi'ni Deportivo La Coruna'nın ardından ikinci sırada tamamlayan FC Barcelona, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde kurulduğu 1992-93 sezonundan bu yana 49 maç yaptı. Bu maçların 23'ünü kazanan Katalan ekibi, 13 kez berabere kaldı, 13 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı.

AVRUPA'DA 320 MAÇ

İspanya'nın güçlü ekibi FC Barcelona, Avrupa kupalarında bugüne dek 320 maç yaptı.

FC Barcelona, 320 maçın 170'ini kazanırken, 72 beraberlik, 78 de yenilgi aldı. Katalan ekibi, Avrupa kupalarında attığı 641 gole karşın, filelerinde 359 gol gördü.

HOLLANDA MİLLİ TAKIMI GİBİ

FC Barcelona, kadrosundaki 6 Hollandalı oyuncuyla adeta Hollanda Milli Takımı görüntüsü veriyor.

Hollanda Milli Takımı'nın etkili oyuncuları Frank de Boer, Marc Overmars, Boudewijn Zenden, Philip Cocu, Patrick Kluivert ve Michael Reiziger, FC Barcelona'nın başarısı için ter döküyor.

Bu arada, FC Barcelona sezon başında FC Arsenal'ın yıldız futbolcusu Fransız Emmanuel Petit'yi, Overmars ile birlikte transfer ederek, kadrosunu daha da güçlendirdi.

İspanyol ekibinde bu futbolcuların dışında birer de Portekiz, Fransız, Finli ve Brezilyalı futbolcu yer alıyor.

FC Barcelona'nın 2000-01 sezonu kadrosu şöyle:

Kaleciler: Francescu Arnau, Richard Philippe Dutruel

Savunma: Fernandez Abelardo, Frank De Boer (Hollanda), Carles Puyol, Michael Reiziger (Hollanda), Barjuan Sergi

Orta saha: Philip Cocu (Hollanda), Ivan De Le Pena, Gabriel GarciaDe La Torre, Gerard Lopez, Josep Guardiola, Luis Enrique Martinez, Emmanuel Petit (Fransa), Xavi Fernandez

Forvet: Rivaldo Vitor Bolba Ferreira (Brezilya), Simao Pedro Fonseca Sabrosa (Portekiz), Marc Overmars (Hollanda), Boudewijn Zenden(Hollanda), Daniel Garcia Lara, Patrick Kluivert (Hollanda), Jari Litmanen (Finlandiya), Alfonso Perez Munoz.

Teknik direktörlüğünü İspanyol Lorenzo Serra Ferrer'in yaptığı FC Barcelona maçlarını 98 bin 109 kişi kapasiteli Nou Camp Stadı'nda oynuyor.

NOU CAMP'DA GEÇİT YOK

Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi FC Barcelona, bugüne dek maçlarını yaptığı Nou Camp Stadı'nda Türk takımlarına geçit vermedi.

Türk takımlarıyla, Avrupa kupaları tarihinde evinde 3 kez karşılaşan İspanyol ekibi, Nou Camp Stadı'nda yapılan bu 3 karşılaşmayı da kazanarak, Türk ekiplerini ülkelerine eli boş gönderdi.

İlk olarak, 1990-91 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1. turunda Trabzonspor ile eşleşen FC Barcelona, deplasmandaki ilk maçı 1-0 kaybetti. FC Barcelona, Nou Camp Stadı'nda 3 Ekim 1990'da yapılan rövanş maçında ise sahadan 7-2 gibi farklı bir skorla ayrılarak, 2. tura çıktı.

Daha sonra 1993-94 sezonunda yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında Galatasaray'ı evinde 3-0 mağlup eden FC Barcelona, 1994-95 sezonunda da yine sarı kırmızılı ekibi, aynı ligde Nou Camp Stadı'nda 2-1 yendi.

FC Barcelona, Türkiye'deki maçlarda ise evindekinin aksine kötü bir grafik çizdi. Türkiye'de yaptığı 4 maçın 3'ünü kaybeden İspanyol ekibi, bir kez de berabere kalırken, hiç galip gelemedi.

TÜRK TAKIMLARIYLA 8. MAÇ

FC Barcelona, Avrupa kupalarında Türk ekipleriyle bugüne dek 7 maçyaptı.

Katalan ekibi, 7 maçın 3'ünü kazanırken, 3 kez yenildi, 1 kez de berabere kaldı. Galatasaray ile 4, Trabzonspor ile 2, Beşiktaş ile de 1 kez karşılaşan FC Barcelona 13 gol atıp, 9 da gol yedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!