Barcelona 1 - 1 Atletico Madrid

Güncelleme Tarihi:

Barcelona 1 - 1 Atletico Madrid
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2014 17:21

İspanya'da La Liga'nın şampiyonluk mücadelesinde Barcelona konuk ettiği Atletico Madrid ile 1-1 berabere kaldı. Atletico bu skorla 18 yıl sonra La Liga'nın şampiyonu oldu. Öte yandan şampiyonluğu seyircisi önünde son maçta kaybeden Barcelona'da teknik direktör Tata görevini bıraktığını açıkladı.

Haberin Devamı

İspanya La Liga'nın 38. ve son haftasında Atletico Madrid, deplasmanda Barcelona ile 1 - 1 berabere kalarak, 1996 yılından sonra şampiyonluğunu ilan etti

Karşılaşmaya talihsiz anlarla başlayan Atletico Madrid 17. dakikada Costa ve 22. dakikada Arda'nın sakatlıkları ile büyük bir şok yaşarken ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Madrid ekibi 49. dakikada eşitliği sağladı ve karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca bu skorla Atletico Madrid Nou Camp'ta 18 yıl aradan sonra tarihindeki 10. lig şampiyonluğunu ilan etti.

NOU CAMP'TAN MUHTEŞEM KARELER / GALERİ

Lig sonunda puanını 90'a çıkaran Atletico Madrid şampiyonluğunu ilan ederken, 2. Barcelona ve 3. Real Madrid 87'şer puanda kaldı.

Bu arada, sahayı gözyaşları içinde terk eden Arda Turan, maç sonunda büyük bir sevinçle takım arkadaşlarıyla şampiyonluğu kutladı.

Ayrıca, Nou Camp Stadı'nda maçı izlemeye gelen küçük bir grup Türk taraftar, Soma'daki maden faciasına atfen, siyah kurdeleli "Soma" yazılı bir pankart açtı.

ARDA, LA LİGA TARİHİNDE ŞAMPİYONLUK YAŞAYAN İLK TÜRK
Milli futbolcumuz Arda Turan, karşılaşma sonrası büyük bir sevinçle takım arkadaşlarıyla şampiyonluğu kutladı. Arda, La Liga tarihinde şampiyonluk yaşayan ilk Türk futbolcu oldu


TATA GÖREVİ BIRAKTI
Barcelona'nın teknik direktörü Tata Martino, görevini bıraktığını açıkladı.

Haberin Devamı

Arjantinli teknik adam düzenlediği basın toplantısında, "Barcelona'daki görevimden istifa ettiğimi sizlere açıklamak istiyorum. Hedeflerimizi gerçekleştiremediğimiz için üzgünüm. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Barcelona gibi bir kulüpte teknik direktörlük yapmak gurur vericiydi" ifadelerini kullandı.

Barcelona'da Tata Martino'dan boşalan teknik direktörlük görevine daha önce prensipte anlaşılan Luis Enrique'nin getirilmesi bekleniyor.


Barcelona 1 - 1 Atletico Madrid
Stat: Nou Camp
Hakemler: Miguel Mateu Lahoz, Pau Cebrian, Jon Nunez Fernandez
Barcelona: Pinto, Daniel Alves, Pique, Mascherano, Adriano, Cesc Fabregas (Dk. 77 Xavi), Busquets (Dk. 57 Song), İniesta, Alexis, Messi, Pedro (Dk. 62 Neymar)
Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Tiago, Gabi, Koke, Arda Turan (Dk. 23 Raul Garcia), David Villa, Diego Costa (Dk. 15 Adrian) (Dk. 70 Sosa)
Goller: Dk. 33 Alexis (Barcelona), Dk. 49 Godin (Atletico Madrid)
Sarı kartlar: Dk. 4 Pique, Dk. 45+3 Messi, Dk. 45+3 Busquets, Dk. 73 Song, Dk. 89 Mascherano (Barcelona), Dk. 35 Godin, Dk. 37 Tiago, Dk. 69 Filipe Luis, Dk. 90+2 Raul Garcia (Atletico Madrid)

'ATLETICO SEN KAZANDIN'

İspanyol basını Atletico Madrid'in şampiyonluğundan büyük övgüyle bahsetti.

İşte manşetlerden bazıları;

Marca: "Atletico, sen kazandın" manşetini atarken, Simeone ve öğrencilerinin Nou Camp'ta Barça'dan daha iyi olmayı başardığını yazdı.

Haberin Devamı

AS: Mücadele ruhuyla Nou Camp'ta tarih yazan Atletico Madrid'e övgüler yağdırırken "Büyüksün Atletico" başlığını kullandı.

Sport: "Güle güle La Liga, elveda Barça" manşetini atarken, Katalan ekibinin hayal kırıklığıyla dolu bir sezonu Nou Camp'ta noktaladığını ifade etti.

Mundo Deportivo: Atletico Madrid'in şampiyonluğuna, "Madrid ekibi ligi kazanmak için iyi bir ekip olduğunu ispat etti" ifadeleriyle yer verdi.

Barcelona 1 - 1 Atletico Madrid


MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR;


- Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi. Bu skor'un ardından Atletico Madrid La Liga'nın şampiyonu oldu.
- 64. Messi topu ağlara yolladı fakat öncesinde ofsayt bayrağı havadaydı.
- 49. GOOLL... Atletico Madrid Diego Godin'in golüyle eşitliği yakaladı. 1-1
- Atletico ikinci yarıya iyi başladı. David Villa'nın sol çaprazdan muhteşem şutu direkte patladı.
- İkinci yarı konuk ekip Atletico Madrid'in vuruşu ile başladı.
- Karşılaşmanın ilk yarısı Barcelona'nın üstünlüğü ile sona erdi.
- 37. Atletico Madrid'de Tiago Mendes, sarı kart gördü.
- 36. Barcelona'nın orta yuvarlağa yakın bir noktada kazandığı serbest vuruşta Sergio Busquets'in vuruşu auta gitti
- 34. GOL: Barcelona, Alexis Sanchez'in muhteşem golü ile 1-0 öne geçti.
- 22. Arda Turan, girdiği ikili pozisyonda sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yerini Raul Garcia'ya bıraktı.
- 17. Atletico Madrid'de erken değişiklik... Karşılaşmanın 17. dakikasında sakatlanan Diego Costa Costa çıkıyor ve yerine Adrian Lopez oyuna giriyor.
- 5. Pique rakibine yaptığı sert hareket sonrası sarı kartla cezalandırıldı.
- Karşılaşma ev sahibi Barcelona'nın vuruşu ile başladı


GÖKHAN GÖNÜL'DEN ARDA'YA TEBRİK


Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Gökhan Gönül, Twitter hesabından "Tebrikler kardesim ARDA TURAN..." yazdı.

Haberin Devamı


Barcelona 1 - 1 Atletico Madrid
GALATASARAY, ESKİ OYUNCUSU ARDA'YI TEBRİK ETTİ

Galatasaray Kulübü, Atletico Madrid ile İspanya La Liga şampiyonluğu yaşayan eski futbolcusu Arda Turan'ı kutladı. Açıklama şöyle; "Galatasarayımızın İspanya'daki elçisi Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid'in İspanya La Liga Şampiyonluğu'nu kutlarken, bu büyük başarıda üstün performansı ile büyük katkısı olan Sevgili Arda Turan'ı bir kez daha yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz."

Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu da yazılı bir açıklamayla Arda Turan'ı tebrik etti. Federasyondan yapılan tebrik mesajı şöyle; "La Liga'da 2013-2014 sezonunun bugün tamamlanmasıyla birlikte şampiyonluğunu ilan eden Atletico Madrid'in oyuncusu ve A Milli Takımımızın kaptanı Arda Turan'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz."

Haberin Devamı


SIMEONE'DEN BİR İLK

Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone için bu şampiyonluk oldukça farklı anlamlar taşıyordu. Teknik direktörlük kariyerinde ilk kez La Liga'da şampiyonluk yaşayan Simeone, ligdeki son şampiyonluğunu 1995/96'da yaşayan Atletico Madrid'in kadrosunda futbolcu olarak yer alıyordu.

Barcelona 1 - 1 Atletico Madrid

Notlar

-A.Madrid bu sezon Barcelona ile oynadığı 6 maçta da yenilgi yüzü görmedi.
-La Liga'da 9 yıl sonra Barcelona ve Real Madrid'den sonra bir takım şampiyon oldu.
-Cristiano Ronaldo attığı 31 golle La Liga'nın gol kralı oldu.


LUIS TÜRK İNSANINI ÇOK SEVİYOR

Filipe Luis, Nou Camp'ta şampiyonluk turunu Türk bayrağıyla attı... Arda Luis'in Türk bayrağı ile şampiyonluk sevinci yaşaması ile ilgili yağtığı açıklamada, "Filipe Luis Türk insanını seviyor, Soma'ya da çok üzüldü. Bayrağı kendi aldı" şeklinde konuştu.

Barcelona 1 - 1 Atletico Madrid


Milli oyuncumuz Arda Turan maça dua ederek başladı...

Barcelona 1 - 1 Atletico Madrid


Maçın daha 17. dakikasında sakatlanarak yedek kulübesine dönen Costa gözyaşlarına hakim olamadı...

Barcelona 1 - 1 Atletico Madrid


İnanılmaz olay... Arda Turan sakatlanarak oyundan alınıyor...

Barcelona 1 - 1 Atletico Madrid


Milli futbolcumuz Arda Turan geçirdiği sakatlık sonucu yerini Raul Garcia'ya bıraktı. 22. dakikada oyuna devam edemeyeceğini anlayan Arda, son derece üzüldü. Girdiği ikili pozisyonda yerde kalan Arda, yerleri yumruklayarak maçı yarıda bırakmanın üzüntüsünü yaşadı.

Barcelona 1 - 1 Atletico Madrid


Yedek kulübesine gelen Arda'yı hocası Diego Simeone teselli etti. Arda da Costa gibi gözyaşlarına hakim olamadı.

Barcelona 1 - 1 Atletico Madrid

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!