Barça'nın intikamı:1-1

Güncelleme Tarihi:

Barçanın intikamı:1-1
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2006 00:00

Dev düello, müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Futbol resitali sunan Ronaldinho, Barça’yı öne geçirdi. Lampard cevap verdi. İstediği sonucu alan Katalan ekibi, Chelsea’den geçen yılki rövanşı aldı, ilk 8’e kaldı.

NOU Camp’taki Avrupa’nın erken finalinin son tangosunda Barcelona, Chelsea’ye şans tanımadı ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalan ekip oldu: 1-1. Dünya kamuoyunun yakından takip ettiği zevkli karşılaşmada, futbol sanatı yine tavan yaptı, tribünler ve ekran başındaki izleyiciler hop oturup hop kalktı...

Karşılıklı taktikler

Ronaldinho’nun müthiş bilek pasları, Eto’o’nun arkadan bindirmeleri, Makalele ile Gallas’ın orta sahadaki savaşçı baskısı, ortaya tansiyonu yüksek nefis bir mücadele çıkardı. 24. dakikada genç yıldız Messi’nin sakatlanması bile 95 bin kişinin uğultusu arasında unutuldu gitti. Barça, ilk 35 dakikada %56’ya %34’lük topa sahip olma oranıyla Chelsea karşısında Ronaldinho ve Eto’o ile rakip kaleyi rahatsız etti. İngilizler, sağ kanattan Lampard, Robben ve 18 içinde Drogba karşılık verdi. İki takımın tehlikeleri, gününde olan kaleciler Cech ile Valdes’in ellerinde eridi ve ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci yarıda çekişme, heyecan arttı, iki teknik adam; Frank Rijkaard ile Jose Mourinho oyun taktiğinde değişikliğe gitti. Kimin şah diyeceği merakla beklenirken, bu hamlelerle birlikte, pozisyonlar birbir harcandı, Barcelonalı tribünler desteğini arttırdı. Dakikalar 79’u gösterdiğinde ise, Nou Camp’ta zafer şarkıları yükselmeye başladı. Futbol cambazı Ronaldinho, Chelsea savunmasını iper dize gibi geçti, meşin yuvarlağı Cech’e rağmen ağlara bıraktı: 1-0.

Juve turladı: 2-1

90+2’inci dakikada, maç böyle biter diye beklenirken, Chelsea, ofsayt kokan bir pozisyonda Terry’nin düşürülmesiyle penaltı kazandı. Atışı kullanan Lampard, maçın skorunu ilan etti: 1-1. İlk maçı 2-1 kazanan Barcelona, bu sonuçla çeyrek finale kaldı ve rakibinden geçen yılın rövanşını aldı... Günün diğer maçlarında Juventus, ilk maçta 3-2 yenildiği W.Bremen’i 2-1 yenerek tur atladı. Villarreal ise 2-2’nin rövanşında G.Rangers’la 1-1 berabere kaldı ve adını ilk 8’e yazdırdı.

BARCELONA-CHELSEA

 STAT:Nou Camp

 HAKEMLER: Markus Merk (7), Jan Hendrik Salver (7), Christian Schaer (Almanya)

BARCELONA: Valdes (7)- Oleguer (7), Puyol (7), Marquez (7), Van Bronckhorst (7), Deco (7), Edmilson (7), Motta (7), Messi (?) (Dk.25 Larsson 7), Eto’o (8), Ronaldinho (9)

CHELSEA: Cech (6)- Ferreira (5), Carvalho (5), Terry (6), Gallas (6), Joe Cole (5) (Dk.83 Ruth ?), Makelele (6), Lampard (6), Duff (5) (Dk.58 Gudjohnsen 5), Drogba (5) (Dk.58 Crespo 5), Robben (7)

 GOLLER: Dk.79 Ronaldinho, Dk.90+2 Lampard (penaltı)

 SARI KARTLAR: Motta, Puyol (Barcelona), Joe Cole (Chelsea)

Ronaldinho’nun samba GECESİ

Dev randevuda Ronaldinho, Chelsea savunmasını dağıttı, futbol resitali sundu, attığı şık golle de Barcelona’yı ilk 8’e taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!