Barça'dan rekor

Güncelleme Tarihi:

Barçadan rekor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2003 12:39

Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur maçları 2 aylık bir aradan sonra dün akşam 4 karşılaşma ile yeniden başladı. (A) Gurubu'ndaki maçta Barcelona, konuk ettiği İtalya'nın İnter takımını 3-0 gibi farklı bir skorla yenerek, Milan'ın 10 maçlık üst üst kazanma rekorunu kırdı.

Haberin Devamı

ÜST ÜSTE 11 MAÇ

İspanya 1. Ligi'ndeki jötü performansının aksine bu yıl Devler Ligi'nde fırtına gibi esen Katalan ekibi, Emre ve Okan'ın da formasını giydiği İtalyan ekibi İnter'i Saviola(7), Cocu(29) ve Kluivert'ın (67) golleriyle 3-0 yendi ve üst üste oynadığı 11. Şampiyonlar Ligi maçından galibiyetle ayrılarak bir rekora imza attı.

RECOBA KIZARDI

Emre'nin sakatlığı nedeniyle kadrod yeralmadığı, Okan'ın ise yedek soyunduğu Nou Camp Stadı'ndaki maça Barcelona çok hızlı başladı ve karşılaşmanın daha başında Arjantinli yıldızı ile 1-0 öne geçti. Hucuma hızlı çıkan, savunmada da hata yapmayan ispanyol ekibi, 29. dakikada Cocu ile 2-0 öne geçti. Yeni hocası Antiç'le toparlanmış bir götüntüveren Katalan ekibi, ilk tyarısını 2-0 önde kapadığı maçın 67. dakikasında kluivert ile bir gol daha buldu ve farkı 3'e çıkardı. Okan'ın 59. dakikada oyuna girdiği ve fazla bir varlık gösteremediği İnter'de Uruguaylı yıldız Alvaro Recoba maçın 80. dakikasında Puyol2a yaptığı hareket sonrasında kırmızı kart gördü ve oyun dışı kaldı. By maç öncesi 6'şar puanla ilk 2 sırayı paylaşan takımlardan Barcelona 9 puanla ilk sıradaki yerini korurken İnter, 6 puanda kalmasına karşın ikincilikteki yerini korudu.

Haberin Devamı

LEVERKUSEN TESLİM

 (A) Grubu'ndakigecenin diğer karşılaşamsında ise Alman Bayer leverkusen, konuk ettiği Newcastle United'a 3-1'le mağlup oldu. Savunmada yaptığı büyük hataların ardından kendi seyircisi önünde, maçın ilk yarısında 3-1 yenik duruma düşen Alman ekibinin ikinci yarıdaki çabası sonuç vermedi ve oynanan 3. maçlar sonunda 0 puanla puan cetvelinin dibinde kaldı.

Newcastle United 5 ve 16. dakikada Ameobi ile 2-0 öne geçti. França'nın 26. dakikada attığı golle umutlanan B.Leverkusen, 32. dakikada LuaLua'nın golüne engel olamadı ve sahadan 3-1 yenik atyrıldı.

(B) Grubu'ndaki mücadelede ise Arsenal ile Ajax 1-1 berabere kalırken, Roma, konuk ettiği Valencia'ya 1-0 yenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!