Barça Barça olalı böyle zulüm görmedi

Güncelleme Tarihi:

Barça Barça olalı böyle zulüm görmedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2012 01:17

Barcelona’nın Celtic’e 2-1 mağlup olması herkesi şaşırttı. Ancak asıl şaşırtıcı olan İskoçların bunu neredeyse topa dokunmadan yapmasıydı.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde Barcelona’ya karşı tarihi bir galibiyet elde eden Celtic, 90 dakika boyunca topa sadece 6 dakika 51 saniye sahip olabildi. İşin en enteresan yanı ise ikinci devrede bu sürenin sadece 47 saniyeden ibaret olmasıydı. 90 dakika boyunca 902 olumlu pas yapan ve rakip kaleye 25 şut gönderen Barça, futbol sahalarında görülmemiş bir istatistiğin kurbanı oldu.

BARCELONA TARİH YAZDI AMA...

İlk yarıyı topa sahip olma oranlarında %89 ile kapatan Katalanlar, ikinci devrede 25 dakika–25 saniye geride bırakıldığında bu rakamı %97’ye kadar çıkardı. Bu aynı zamanda Barcelona tarihinin en yüksek topla oynama oranını gösteriyordu. Açık bir dille ifade ettiğimizde ise topun 90 dakika boyunca oyunda olduğu gerçek süre “59 dakika 56 saniye” idi, üstelik “Barcelona 53 dakika 5 saniye, Celtic 6 dakika 51 saniye” topla oynamıştı. Top oynamaktansa anti-futbolu benimseyen Lennon’un talebeleri sahadan istediğini alan taraf oldu.

Haberin Devamı

Sadece gol attı

İskoçya temsilcisi Celtic, ikinci devrede topu ayağında bir dakikadan daha kısa sürede tutmasına rağmen galibiyet golünü bulmayı başardı.

Lennon’dan samimi itiraflar

NEIL Lennon, “Barcelonalı oyuncular topu tutma konusunda dünyanın en iyisi. Real Madrid ve Chelsea karşısında yüzde 80 topa sahip olduklarını biliyoruz ancak kazanamadılar. Celtic Park’taki maç için yapabileceğim en iyi özet bu olur” şeklinde konuştu.

iSPANYA BASINI

Mundo Deportivo: · Barça tarihinin en yüksek topla oynama yüzdesi.

Sport: · Sadece 47 saniye topla oynadılar.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!