Bankacı dalgıçlar

Güncelleme Tarihi:

Bankacı dalgıçlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2007 00:00

Bankacı denilince aklımıza tempolu ve rekabetçi bir iş ortamında harıl harıl çalışan, planlı, sorumlu, ciddi insanlar gelir. Dünyaları rakamlarla doludur, rüyalarını bile matematik işlemler doldurur. Erkekler jilet takımlarından, kadınlar ağırbaşlı döpiyeslerinden vazgeçmez... Yani biz öyle sanırız. Ama fena halde yanılırız.

İşte alın Garanti Bankası çalışanlarını. Evet iş saatlerinde ciddi giysiler içinde, rakamlarla boğuşup duruyorlar. Ama tam 220 kişi haftasonları sualtındalar. Onlar beş yıl önce işyerlerinde yöneticilerin de desteğiyle kurulan Sualtı Sporları Kulübü’nün üyesi. 115’i erkek 105’i kadın. Hepsi de bröveli. Yani bu işi de bankacılık kadar ciddiye almışlar ve büyük bir zevkle yapıyorlar.

DOĞANIN DİBİNDE SANATA YAKIN

Garanti Bankası çalışanları arasında dalgıçlık çok popüler bir spor. Banka bünyesinde kurulan Sualtı Sporları Kulübü’nün hızla büyümesinden de belli zaten. Bu işi o kadar sıkı tutuyorlar ki, kulüplerinin bir de 8 kişilik yönetim kurulu, hatta yürütme kurulu var. Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Alaçalam "Spor yapıyoruz ama rekabet yok. Bu spor doğanın içinde hatta dibinde. En yakın arkadaşlarınızla yapıyorsunuz. Şehirden ve gürültüden uzak. Eğitim alır ve kurallara harfi harfine uyarsanız, riski bowling oynarken sakatlanma riskinizden bile düşük. Paylaşımcı, dinlendirici, çevreci, doğa ile dost. Deniz ile sevgili, sualtı fotoğrafçılığı, video, batık dalışları gibi alt kollarla da sanata, tarihe yakın. Takım oyununa açık, her yaşta kadın ve erkeğin birlikte yapabildikleri bir spor" diyor.

ŞİRKET KADAR CİDDİ YÖNETİLİYOR

Yönetim Kurulu her yıl yapılan genel kurul toplantısı sonucunda oylama ile seçiliyor. Gönüllülük esasına göre çalışılıyor. Üyeler bir yıllık faaliyetleri planlayıp görev dağılımı yaparak bunları uygulamaya geçiriyor. Kulüp Yönetim Kurulu dışında bir üst organ olan Yürütme Kurulu da var. Bu kurul, Yönetim Kurulu Başkanı ve Garanti Bankası İnsan Kaynakları Çalışanla İlişkiler Birimi yetkilisinden oluşuyor. Yürütme Kurulu, kulübün işleyişini kontrol ediyor, denetliyor ve amaçlarının gerçekleşmesi için her türlü desteği sağlıyor. 2007 Genel Kurulu sonucu Yönetim Kurulu şöyle oluştu: Haşim Alaçam (Başkan), Özkan Öztürk (Eğitim), Meltem Altuğ (Sosyal İşler), Aziz Ulupınar (Organizasyon), Göksu Eraslan (Yayın), Koray Akhan (Yayın), Nihat Öztürk (Eğitim), Akın Baykal (Organizasyon). Kulübün tüm üyeleri bankanın çeşitli kademesindeki çalışanlar.

GENEL MÜDÜR YARDIMCISI 5 YILLIK DALGIÇ

Bröveli dalgıçlar arasında Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş (50) 29 yıldır Garanti Bankası’nda çalışıyor 5 yıldır da sualtı sporları ile ilgileniyor: "Beş yıl önce mavi yolculuğa çıkmıştık. Kaptanın eğitmenlik brövesi vardı. Bize eğitim vermeyi teklif etti. Kabul ettik. 15 gün süren gezimiz sırasında her gün eğitimler aldık. Hiç düşünmediğim bir spordu ama derinlikler beni o kadar çekti ki şimdi hafta sonları paletlerimi, şnorkelimi, tüplerimi alıp Saroz’un yolunu tutmaya başladım. Bu spor için her şeyden önce deniz tutkunu olmak, doğayı sevmek gerekiyor. Hava ortamından su ortamına geçerek bilinmeyen bir başka boyutu ve dünyayı doyasıya yaşamaktan keyif alıyorum. Ağırlıksız bir ortamda, sonsuz gibi gözüken bir boşluk ve sessizlik kimilerine ürkütücü geliyor ama aslında bir çoğumuz için huzurun ifadesi."

TEK RİSK HAFTA BAŞI İŞE GEÇ KALMAK

Kulübün üyelerinden olan Meltem Altuğ (35) üst düzey yönetici asistanı olarak çalışıyor. Altuğ’a göre bu sporun tek riski hafta başında işe geç kalmak. "Çünkü gittiğimiz yerler ve yaptığımız spor o kadar güzel ki işlerimize dönerken aklımız derinlerde kalıyor. Bu işin tek tehlikesi bana göre bu. Bu spor, yaşadığımız teknolojik dünyada her geçen gün artan stresten kaçış yollarından biri."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!