Baltık ülkelerinde ayın futbolcusu; Maksim Shatskikh

Güncelleme Tarihi:

Baltık ülkelerinde ayın futbolcusu; Maksim Shatskikh
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2006 19:08

Fenerbahçe'yi eleyerek Şampiyonlar Ligi'ne katılan Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'de forma giyen Özbekistan Milli Takımı oyuncusu Maksim Shatskikh, Baltık ülkelerinde Ağustos ayının en iyi futbolcusu seçildi.

Ukrayna Birinci Ligi takımlarından Dinamo Kiev'in forvet oyuncusu Maksim Shatskikh, eski Sovyetler Birliği ülkelerinin oluşturduğu Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Baltık ülkelerinde Ağustos ayının en iyi futbolcusu ünvanını aldı.

Rövanş maçında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalarak Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanan Dinamo Kiev'de, takımının 2 golünü de atan Shatskikh, Baltık ülkelerinde yayınlanan gazete ve ajanslardaki anketlerde birinci seçildi.

Shatskikh, ZVEZDA (Yıldız) seçmelerinin Ağustos ayındaki anketlerinde 7 kez birinci, 5 kez ikinci ve 2 kez üçüncü seçilerek, 59 puanla ilk sırada yer aldı.

Shatskih'in ardından, Hollanda'nın AZ Alkmaar takımı ve Gürcistan (A) Milli Takımı futbolcusu Şota Arveladze, 48 puanla ikinci, Rus Aleksandr Pogrebnyak ise 41 puanla üçüncü oldu.

2005 yılında Asya'nın en iyi ikinci futbolcusu seçilen Shatskikh, Ukrayna'nın Komanda Gazetesi tarafından da Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında sergilediği performanstan dolayı, Ağustos ayının en iyi futbolcusu seçilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!