Bakan Şahin: Yabancı oyuncu sınırı kalkmasın

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şahin: Yabancı oyuncu sınırı kalkmasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2007 16:49

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yabancı futbolcu sayısı sınırının kalkmasından yana olmadığını söyledi. Şahin, (A) Milli Futbol Takımı'nın, EURO 2008 Elemeleri'nde gruptan çıkacağını belirtti.

Mahmet Ali Şahin, Serbest Güreş 1. Ligi yarı final müsabakalarını izlemek üzere geldiği Atatürk Spor Salonu'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yabancı futbolcu sayısı sınırı konusuyla ilgili bir soru üzerine, şöyle konuştu:
"Bu benim görev alanım dışında bir konu. Özerk federasyonun yetkisi dahilinde. Benim buna müdahale etmem yanlış olur. Ancak, bazı kulüplerimiz yabancı futbolcu sayısı sınırlamasının kaldırılması yönünde federasyona talepte bulunmuşlar. Ben ancak şahsi fikrimi belirtirim. Bu da sınırın tamamen kalkmasından yana olmadığımdır. Ancak Avrupa kupası maçlarında daha fazla yabancı futbolcu oynatabilmelerine imkan verecek uygulamalardan yanayım. Şayet yabancı futbolcu sayısı sınırı kaldırılırsa, bu durumdan kendi futbolcularımız olumsuz etkilenir, milli takımımızın gücü azalır."

Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Bosna Hersek'e yenilen Türkiye'nin üçüncü sıraya düşmesinin üzüntü verdiğini de belirten Şahin, "Bir maç kaybedince üçüncü sıraya düşebiliyorsak, demek ki grubumuz çok güçlü takımlardan oluşuyor. Her şeye rağmen ben Avrupa Şampiyonası finallerine katılacağımıza inanıyorum" dedi.

Mehmet Ali Şahin, "Spor camiasından isimlerin siyaset arenasında yer almasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna,"Özellikle güreş camiasında ülkemizi başarıyla temsil etmiş isimlerin siyasete girmeleri, hangi partiden olursa olsun, faydalı olacaktır. Hele ki, bu isimler seçilebilecek yerlerden listeye girebilmişlerse, ki öyle oldu, spor adına faydalarının büyük olacağına olan inancım tamdır" yanıtını verdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, Serbest Güreş 1. Ligi yarı final müsabakalarında İstanbul Tekelspor ile İzmir Tekelspor arasındaki 66 kiloda yapılan karşılaşmadan sonra salondan ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!