Bakan Kılıç'tan istifa çağrısı!

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıçtan istifa çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 11:33

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rio Olimpiyatları'ndaki başarısızlığın faturasını istedi. Paralimpik sporcuları uğurlarken konuşan Kılıç, “Rio Olimpiyat Oyunlarında başarısızlığı nedeniyle affını isteyen federasyon başkanı veya başkanlar oldu mu” dedi.

Haberin Devamı

2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda mücadele verecek 79 kişilik Türk Milli Takımı kafilesi dün gece yola çıktı. Sporcularla bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yenilen yemekte bir konuşma yaptı. Bakan’ın Rio Olimpiyat Oyunları’nda başarısız olan branşlar ve federasyonları ile ilgili kullandığı sözler dikkat çekti. Kılıç şunları söyledi:

“ÖZELEŞTİRİ YAPMALILAR”
-  2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında başarısızlığı nedeniyle sizden affını isteyen federasyon başkanı veya başkanlar oldu mu?

- Ülkemizin spor altyapısını özellikle son 14 sene içerisinde çok düşük bir seviyeden bu seviyeye çıkarmış olan ülkemizin sporcusuna ve sporcu yetiştirmekle görevli olan kurullarına, federasyonlarına yapmış olduğu destek ve yardım ortadadır.

Bakan Kılıçtan istifa çağrısı
- Bu anlamda tabi ki bizim de görev alanımızla ilgili olarak ve olimpiyatlardaki sonuçlara baktığımızda farklı adımların atılması gerektiği noktasında bizim de düşüncemiz var.

Haberin Devamı

- Olimpiyatlar bitti. Özeleştiri yaparak şapkasını önüne koyacak olan çok kişinin olduğunu düşünüyorum. Olimpiyatlara giden süreç içerisinde yapılan değerlendirmelerin sonucunda da herhalde inanıyorum ki, yakın zaman içerisinde bu konu ile alakalı olarak ‘biz bu işi daha iyi, daha motive arkadaşlara bırakmalıyız’ veya ‘biz herhalde artık yorulduk, daha enerjik arkadaşlar bu işi devam ettirsin’ noktasında olacaklardır diye düşünüyorum.

Bakan Kılıçtan istifa çağrısı
"İNŞALLAH BOL MADALYAYLA DÖNECEKSİNİZ"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç paralimpik sporculara moral verirken şu ifadeleri kullandı: 

“Biz şu an 2016 Rio Olimpiyatlarını rakamsal anlamda değerlendirdiğimiz zaman 8 madalya ile döndük. Bunun biri altın. İnşallah Paralimpik’e giden kardeşlerimiz de farklı madalyalarla gelecekler. Baktığınız zaman rakamsal anlamda bir başarı var tabi ki. Yani ortaya konan çalışmalar, mücadeleler sonucunda alınan bir başarı var.”

Bakan Kılıçtan istifa çağrısı
Bakan Kılıç'ın da katıldığı gecede renkli görüntüler yaşandı.

BAKMADAN GEÇME!