Babsektbol'da transfer hızlandı

Güncelleme Tarihi:

Babsektbolda transfer hızlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 13:27

Beko Basketbol Ligi'nin yeni takımlarından Kepez Belediyespor, transfer çalışmalarına hız verdi.

Haberin Devamı

Takımın başına getirilen Sabit Hadzıj'in istekleri doğrultusunda transfer çalışmalarına başlayan yönetim, BEKO Basketbol Ligi takımlarından Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi'nden Bora Sancar ve İsmail Çevik, Casa TED Ankara Kolejliler'den Ufuk Kaçar ve Darüşşafaka'dan Enis Enver Ekmen'i transfer etti. Kepez Belediyespor'da daha önce oynayan ve geçen sezon Türkiye Basketbol 2. Ligi takımlarından Uşak Belediyespor'da forma giyen Umut Durmuş ile Vestel Manisa'dan Hakan Üsküplü de yuvaya döndü.

Geçen yıl Kepez Belediyespor'un birinci lige çıkmasında büyük katkısı olan Güven Esmer'in sözleşmesi de uzatıldı.
Transfer çalışmalarını Sabit Hadzıj'in istekleri doğrultusunda yürüttüklerini belirten genel menajer Engin Taşkıran, iki oyuncu daha alarak iç transferi kapatacaklarını söyledi. Taşkıran, “Yaptığımız bu transferle, bazı kesimlerin 'Kepez Belediyespor lige devam etmeyecek' spekülasyonlarına güçlü bir cevap verdik” dedi. Yabancı oyuncu transferi çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Taşkıran, iki hafta içerisinde alınacak oyuncuların netleşeceğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı, ikinci yabancı transferini yaptı ve geçen yıl İsrail'in Ashkelon takımında forma giyen 26 yaşındaki Amerikalı Ricardo Marsh ile 1 yıllık sözleşme imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine, Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Köken, Basketbol Takımı Genel Direktörü Doğan Hakyemez ve Basketbol Şube Müdürü Hüseyin Gültekin katıldı.

Deniz Köken, yaptığı açıklamada, yerli oyuncu transferini bitirdiklerini, ikinci yabancı oyuncu transferini de gerçekleştirdiklerini söyledi. Köken, “Daha önce Amerikalı Aorom Pettway'i renklerimize bağlamıştık. Bir yabancı oyuncu daha transfer edeceğiz. Emin adımlarla ilerliyoruz. İnce eleyip sık dokuyoruz. Takım Ağustos'ta kamp için Almanya'ya gidecek ve lige orada hazırlanacak” dedi.

Ricardo Marsh da Antalya'da bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Antalya'ya faydalı olacağıma inanıyorum. Türkiye'de oynamak büyük keyif” diye konuştu.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Basketbol Takımı Genel Direktörü Doğan Hakyemez ise geleceği düşündüklerini kaydederek, “Transferlerimizde genç oyuncuları tercih ediyoruz. Genç ve dinamik bir takım yaratmak istiyoruz. Bu yılki hedefimiz play off'lara kalıp, ilk 8 takım içerisine girmek. 2010 yılı hedefimiz şampiyonluk. Bu takımdaki oyuncular inanıyorum ki ligde patlama yapacak” dedi.

Forvet oyuncusu ve 2.03 boyundaki Ricardo Marsh, daha önce Türk Telekom, Toyota, Peja ve Büyük Kolej takımlarında forma giydi. Geçen yıl İsrail'in Ashkelon takımda oynayan Marsh, 2007 sezonunda 25 maçta 921 dakika sahada kaldı, 522 sayı atarken, 170 ribaunt, 55 asist yaptı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!